DSS: Hartog Nederlands kampioen Dutch Supersport

84

Rob Hartog is de verrassende nieuwe Nederlands kampioen Dutch Supersport. In de allerlaatste bocht van de allerlaatste race van het seizoen eindigden de titelkansen van Chris Nobel en Davy Thoonen in de grindbak. Hartog wint de race en is de lachende derde.

Voorafgaand aan de laatste race wan het Dutch Supersport seizoen had Rob Hartog met 21 punten achterstand slechts een theoretische kans op de titel. Helemaal toen hij halverwege de race zijn grote concurrenten Christiaan Nobel en Davy Thoonen moest laten gaan.&nbsp; <p>&nbsp; </p> <p>Nobel nam vanaf de start de leiding in handen en bleef daarbij uit de greep van Rob Hartog. Die nam lange tijd de tweede plaats in, maar moest uiteindelijk toezien hoe ook Thoonen, die een slechte start had gemaakt, hem voorbij stak. Wat volgde was een sterke achtervolging van de Yamaha coureur.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>Binnen vier ronden reed Thoonen het gat van twee seconden op Nobel dicht. Vlak achter elkaar kwamen ze zo op de laatste GT bocht aangestormd. Thoonen probeerde met een allerlaatste actie de titel alsnog uit de handen van Nobel te houden, maar verloor daarbij de controle over zijn machine. Beide titelkandidaten belandden daarbij in de grindbak en voor Thoonen betekende dat het einde van zijn race.</p>

<p>Christiaan Nobel kon zijn weg nog wel vervolgen, maar op het moment dat hij de finish passeerde waren dertien coureurs hem al voor gegaan. Met deze veertiende plaats scoorde hij te weinig punten om alsnog de titel op te eisen. Een tweede plaats in de rangschikking bleek het hoogst haalbare.</p> <p><br /> </p> <p>De crash van de twee leiders zorgde ervoor dat de winst, en dus ook de titel in de schoot van Rob Hartog werd geworpen. De jonge coureur uit Abbekerk pakte zo zijn eerste Nederlandse titel in zijn nog korte carri&egrave;re. Tevens pakte hij sinds lange tijd een titel voor Suzuki in de 600cc klasse.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Achter de rug van de winnaar pakte Frank Brouwer zijn tweede podiumplaats van de dag. Hij schoof door de crash van plaats vier op naar plaats twee. Ook Ricardo Brink profiteerde optimaal. Hij reed al een sterke race op de vijfde plaats, maar wordt op de valreep dus beloond met een eerste podiumplaats in de Dutch Supersportklasse.</p> <br /> <br /> <p>Op de vierde plaats vinden we Tim van Ooijen terug. Hij won de strijd met Cliff Kloots en Coen Bouwmeester die vijfde en zesde werden.<br /> <br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/67/mctl/EventDetails/Default.aspx">Volledig tijdschema en uitslagen Race of the Champions</a><br /> <br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a fb:like:layout="button_count" class="addthis_button_facebook_like"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a g:plusone:size="medium" class="addthis_button_google_plusone"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a title="Meld je hier aan" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>