DSS: Video: Bos wint met miniem verschil in Dutch Supersport

105

Kervin Bos heeft de eerste race in de Dutch Supersport klasse met een miniem verschil gewonnen. De Honda coureur slaagde erin om in de laatste ronde de opstomende Raymond Schouten achter zich te houden. Het verschil was slechts 0.012 seconden. Tony Cove–a pakte de laatste podiumplaats.

De start van de eerste Dutch supersport race vond plaats op een natte baan en hoewel Raymond Schouten veruit de beste start maakte was het Kervin Bos die de eerste ronde als leider door kwam. Vervolgens reed Bos langzaam weg bij zijn concurrenten en de Honda-rijder leek de winst gemakkelijk naar zich toe te trekken.&nbsp; <p>&nbsp; </p> <p>Toen de baan echter langzaamaan opdroogde kreeg Raymond Schouten elke ronde meer vertrouwen. De Yamaha-coureur reed zich los van zijn achtervolgers Tony Covena, Christiaan Nobel en Erwin Druijff en zette de achtervolging op Bos in.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>Schouten reed elke ronde bijna een seconde sneller en sloot &eacute;&eacute;n ronde voor het eind definitief aan. Bij het uitkomen van de GT-bocht zette de leider in het kampioenschap zijn machine naast die van Bos, maar Schouten kwam 0.012 seconden tekort voor de overwinning. Bos pakte zo vijf punten terug op zijn concurrent voor de titel, maar kroop daarbij wel door het oog van de naald.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p>

<p>Achter de rug van de twee koplopers streden Tony Cove&ntilde;a en de goed vertrokken Christiaan Nobel voor de laatste podiumplaats. Ook Erwin Druijff kon lang mee in het spoor van deze twee mannen, maar moest in de slotfase genoegen nemen met de vijfde plaats. Nobel en Cove&ntilde;a bleven tot het einde bij elkaar, waarbij er veelvuldig van positie werd gewisseld. Uiteindelijk besliste de meer ervaren Cove&ntilde;a de race in de laatste ronde in zijn voordeel en mocht hij mee naar het podium.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>De moeilijke omstandigheden zorgden voor enkele verrassingen in de uitslag. Zo reed Arjan Tiemens vanaf de zestiende startpositie een sterke race en kwam hij uiteindelijk als zesde over de streep. Dat betekende het beste resultaat voor de Duntep Honda coureur dit seizoen. Hij hield onder meer Coen Bouwmeester en Tim van Ooijen achter zich.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>De negende plaats werd ingenomen door Mick Jansen. De jonge coureur uit Hooghalen kende een zeer tegenvallende start en was in de beginfase terug te vinden op de 23ste plaats. Met een reeks snelle rondetijden werkte ij zich echter snel naar voren wat uiteindelijk resulteerde in een negende plaats. &nbsp;Cliff Kloots maakte de top tien vol.</p> <p><br /> </p> <p>Voor Kevin van Leuven en Davy Thoonen eindigde de race in een teleurstelling. Van Leuven kwam in de eerste race niet verder dan een elfde plaats en Thoonen kwam niet eens aan de finish door een valpartij. Ook Roel Hoekstra haalde door een valpartij de finish niet.</p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <iframe width="468" height="351" src="//www.youtube.com/embed/4Ajzy7TEaHI" frameborder="0"></iframe> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <div class="fb-comments" data-href="https://www.racesport.nl/ONK/Supersport/bos-wint-met-miniem-verschil-in-dutch-supersport/tabid/70/iNews_ID/33090/Default.aspx" data-width="468" data-num-posts="100"></div>