Dubbele frontrow start voor Petronas Yamaha SRT in Motegi

130
franco-morbidelli
Franco Morbidelli (l), Marc Marquez (m) en Fabio Quartararo (r) - Motegi QP | foto© Petronas SRT

Franco Morbidelli en Fabio Quartararo zullen dit seizoen voor de derde keer samen vanaf de eerste startrij aan een MotoGP race beginnen. Het Petronas Yamaha SRT duo kwalificeerde zich zaterdag in Motegi namelijk als tweede en derde voor de zondag te verrijden MotoGP race van de Motul Grand Prix of Japan.

Het dit seizoen nieuwe Petronas Yamaha Sepang Racing Team kan wederom terugkijken op een meer dan geslaagde kwalificatie. Dit keer was het Franco Morbidelli die het snelst was van het tweetal en met een snelste rondetijd van 1’45,895 de tweede startplaats voor zich op wist te eisen. De Italiaan hoefde slecht 0,132 seconde prijs te geven op Honda coureur Marc Marquez om een evenaring van zijn beste startplaats in de koningsklasse tot nu toe te evenaren.







Voor Fabio Quartararo werkten de wisselende weersomstandigheden zaterdag in Motegi niet in zijn voordeel. Na tijdens de eerste dag nog de snelste rondetijd op de klok te hebben gezet moest de dit seizoen in de koningsklasse debuterende Fransman in de kwalificatie genoegen nemen met de derde rondetijd. Met zijn snelste rondetijd van 1’45.944 hoefde Quartararo slechts 0,049 seconde prijs te geven op de tijd van zijn teamgenoot en slechts 0,181 seconde op de poletijd.

Quartararo, die zich voor de tiende keer dit seizoen op de eerste startrij wist te kwalificeren, heeft zijn zinnen voor race van zondag niet alleen gezet op het behalen van alleen een goed resultaat, hij is ook vastberaden om in Japan de titel Rookie of the Year-titel veilig te stellen en zijn voorsprong van 24 punten in de strijd voor de beste Independent Team coureur uit te breiden.

Franco Morbidelli: “We hebben het vandaag goed gedaan in de regen, dit na een goede samenwerking binnen het team en een sterk optreden vrijdag in de droge omstandigheden. Het was half nat en half droog tijdens de kwalificatie, maar we waren meteen snel, dus het was een geweldige sessie. Ik had echter niet verwacht dat ik zo snel zou, dit omdat ik aan het einde van de vierde vrije training de slicks niet had getest. De omstandigheden beïnvloedden de kwalificatie een beetje, gisteren waren we een seconde sneller, dus het is moeilijk te zeggen hoeveel we verbeterd zijn ten opzichte van onze rivalen, maar we zullen zien wat er in de race gebeurt.”

Fabio Quartararo: “We hebben dit weekend een goed tempo zowel in de regen als ook onder droge omstandigheden. Ons zwakke punt tot op heden was toch wel een beetje de nattigheid, dus ik heb vandaag een grote stap weten te maken onder deze omstandigheden. Het was niet ideaal deze omstandigheden, maar het is geweldig dat we er toch staan. Zondagochtend tijdens de warm-up zullen we nog iets moeten vinden om de racesnelheid te verbeteren, maar we zullen proberen in de race een goede start te maken en dan kijken we wel wat er gaat gebeuren. Ik voel me goed en ik denk dat we weer voor het podium kunnen vechten. Ik geef mijn 100% en probeer de strijd aan te gaan met de voorste mannen.”

De MotoGP race in Motegi gaat zondagmiddag om 15:00 uur lokale tijd (08:00 NL tijd) van start.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App