Dubbele winst voor van Sikkelerus op het legendarische circuit van de Nürburgring

613
jaimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© Jan Timmerman

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Route Racing team heeft het afgelopen weekend beide NK wedstrijden op de Nürburgring weten te winnen.

Er stonden op de Nürburgring twee wedstrijden op het programma waarin punten verzameld konden voor het Nederlands Kampioenschap. Met weinig rijtijd en goede concurrentie op het voor Jaimie nieuwe circuit, was het een extra uitdaging om het gewenste resultaat en rondetijden neer te zetten. In de tijdtraining zette Jaimie verschillende keren aan en deed er alles aan om er een scherpe tijd uit te persen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde tijd.

In de eerste wedstrijd nam Jaimie gelijk na de start de leiding. Het was een hele mooie wedstrijd want in de top drie ontstonden er mooie gevechten die tot in de laatste ronde duurden en waarbij er geen zekerheid was wie de wedstrijd zou gaan winnen. Jaimie trok aan het kortste eind en wist de overwinning met een verschil van 0,2 sec op de tweede man naar zich toe te trekken.

Ook in de tweede wedstrijd startte hij vanaf de derde positie maar ditmaal domineerde de Akersloter van start tot finish. Op zijn Yamaha leidde hij van start tot finish en reed snelle en constante rondetijden om zo ook deze wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Jaimie pakte de dubbele NK zege op de Nürburgring en heeft nu een sterke voorsprong in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap.

Aankomend weekend staat er voor van Sikkelerus een wedstrijd om het British Supersport kampioenschap op het programma in Knockhill, Schotland.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter