Dutch Supersport zege voor Glenn van Straalen in Assen

567
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Jan Timmerman

Glenn van Straalen heeft de eerste race van het Dutch Supersport kampioenschap 2021 op zijn naam geschreven. De coureur van NIWA Racing wist, vanaf pole position, de wedstrijd op het TT Circuit Assen met een voorsprong van vijftien seconden winnend af te sluiten.

Ter voorbereiding op de tweede ronde van het IDM kampioenschap in Most, kwam Glenn van Straalen zaterdag 5 juni in actie tijdens de eerste ronde van het International Dutch Championship (IDC) op het TT Circuit Assen. De coureur uit Hoogkarspel reed twee kwalificaties en een wedstrijd in de Dutch Supersport klasse, een goede training om de afstelling en het gevoel met de Kawasaki ZX-6R van NIWA Racing verder te perfectioneren. Na de eerste kwalificatie stond Glenn tweede op de tijdlijst, maar in de tweede kwalificatie wist hij een flink hap van zijn rondetijd af te halen. De Kawasaki-coureur mocht daardoor vanaf pole position vertrekken in de eerste Dutch Supersport race van het seizoen 2021.

In de race had de NIWA Racing coureur een goede start, waardoor hij als eerste de Haarbocht in kon duiken. Glenn wist al snel een goed ritme te vinden, waarmee hij zijn collega coureurs van zich af wist te schudden. Gedurende de race over twaalf ronden wist de jonge coureur een grote voorsprong van vijftien seconden op de nummer twee op te bouwen, waardoor Glenn de Dutch Supersport race in Assen wist te winnen. Deze week reist NIWA Racing af naar het circuit van Most in Tsjechië, waar volgend weekend (11 t/m 13 juni) de tweede ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap op het programma staat.

Glenn van Straalen: “Het was een goede trainingsdag in Assen, die we met een overwinning in de Dutch Supersport klasse hebben kunnen afsluiten. Ik was blij dat het droog was, waardoor we onze testmeters hebben kunnen maken. We zijn nog wel op zoek naar een beetje extra. We hebben wel goed ritme op kunnen doen voor de komende IDM races in Most!”

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]