Michael van der Mark heeft zondagochtend in Jerez zijn eerste podiumfinish van dit seizoen weten te scoren. De Nederlander werd op het Circuito de Jerez – Angel Nieto derde in de Tissot Superpole race. Later op de dag in Race 2 kon de Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur zijn goede prestatie niet een vervolg geven en sloot hij het weekend op het Zuid-Spaanse circuit af met een zevende plaats.

Michael van der Mark baalde zaterdag in Jerez de la Frontera flink van zijn uitvalbeurt. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur was er dan ook op gebrand om zondag het tij te keren en in zowel de Tissot Superpole wedstrijd als ook Race 2 revanche te nemen.

Van der Mark kende zondagochtend een solide start in de Superpole race en behield de vierde plaats. De Nederlander zat continu kort achter de podiumplaatsen en profiteerde van een probleem bij teamgenoot Toprak Razgatlioglu en pakte zo zijn eerste podiumplaats van 2020.

In Race 2 worstelde Van der Mark – mede door de inmiddels fors gestegen baantemperatuur – met grip en eindigde uiteindelijk net achter regerend wereldkampioen Jonathan Rea op de zevende plaats en scoorde hij wederom belangrijke WK-punten in een door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld en korter seizoen.

Michael van der Mark: “Na het missen van het podium op Phillip Island en ook tijdens de eerste race hier in Jerez, was het goed om na de Superpole Race weer op het podium te staan. Ondanks de derde plaats, en mijn eerste podium van het seizoen, was ik niet echt blij met de motor. We probeerden dat op te lossen voor de tweede race van de dag. Maar omdat de omstandigheden een stuk warmer waren, worstelde ik met de voorkant. Dat ik in een groep zat hielp niet en uiteindelijk werd de bandentemperatuur te hoog. We scoorden wel een behoorlijk aantal punten, maar nu moeten we ons concentreren op een beter resultaat in Portimâo. Het is een circuit waar ik van geniet en ik denk dat we het komend weekend daar vooraan kunnen meestrijden.”

Na een derde en zevende plaats op zondag in Jerez heeft Van der Mark nu 47 WK-punten achter zijn naam staan, een puntenaantal waarmee hij momenteel de zesde plaats inneemt in de tussenstand van het kampioenschap, 51 punten minder dan de nieuwe leider Scott Redding.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App