Zaterdagmiddag zijn de eerste trainingen voor de 2019 editie van de Isle of Man TT afgelast. Vanwege regenval en slechte weersomstandigheden besloot de raceleiding, met het oog op de veiligheid, de eerste trainingsdag af te gelasten.

De Isle of Man TT 2019 is weer begonnen. Van zaterdag 25 mei tot en met vrijdag 7 juni staat het eiland tussen Groot Brittanië en Ierland in het teken van het grootste spektakel op aarde. Echter zijn er voor en na de TT ook al enkele pre- en post-TT evenementen waardoor er eigenlijk nog meer dan twee weken motorgeweld is te zien op het eiland.

Voor vandaag (zaterdag 25 mei) stonden de eerste trainingen gepland op het zestig kilometer lange circuit. Echter was er op de ‘mountain’ sprake van lage bewolking en dichte mist waardoor het zicht zeer slecht was. Ook viel er op sommige plaatse regen wat reden genoeg was voor de ‘Clerk of the Course’ Gary Thompson om de activiteiten af te gelasten.

De bedoeling was dat de nieuwkomers hun eerste ronden achter TT instructeur Richard ‘Milky’ Quayle zouden rijden om zo te wennen aan het immense circuit, ook zouden de eerste sessies verreden worden voor de Lightweight / Supersport klassen en de Sidecars. Dit programma is verschoven naar de zondag.

De eerste races van de Isle of Man TT 2019 staan volgende week zaterdag 1 juni op het programma. De Superbike klasse zal dan hun eerste race van de week rijden met aansluitend de eerste race voor de zijspannen.