F.C.C. TSR Honda teammanager Masa Fuji: “Ik kwam een wonder tegen”

2729
Masakuzu Fuji op bezoek bij Gino Rea en zijn familie | © TSR

Masakuza Fuji, teammanager van het F.C.C. TSR Honda team plaatste onlangs een mooi bericht op social media. De Japanner ging op bezoek bij de in juli zwaar gecrashte Gino Rea en werd verrast door de fysieke gesteldheid van de Engelsman.

Iets meer dan drie maanden na zijn zware crash op het Suzuka Circuit in Japan lijkt het weer de goede kant op te gaan met Gino Rea. Tijdens de laatste vrije training van de prestigieuze Suzuka 8 Hours race kwam de Engelsman zwaar ten val in de ‘Casio Triangle’, de bocht waar ook Dajiro Kato in 2003 onderuitging.







Het ergste werd gevreesd voor Rea maar in het nabijgelegen Mie Prefectural General Medical Center werd hard gewerkt om de F.C.C. TSR Honda coureur zo goed mogelijk te verzorgen. Uiteindelijk mocht hij zo’n vijf weken na de crash alweer naar huis, een ongekend snel herstel dat mede te danken was aan de fitheid van Rea.

Lees ook: Suzuka 8H: Zware crash Gino Rea overschaduwt zaterdag trainingen
Lees ook: Gino Rea in coma: toestand na 24 uur nog steeds kritiek
Lees ook: Officieel statement familie aangaande de toestand Gino Rea
Lees ook: Gino Rea update na crash in Suzuka 8H: “Lichte tekenen van herstel…”
Lees ook: Gino Rea update na crash in Suzuka 8H: “Gino blijft vooruitgang boeken”
Lees ook: Gino Rea update na crash in Suzuka 8H: “Gino ademt zelfstandig”
Lees ook: Gino Rea update na crash in Suzuka 8H: “De communicatie verbetert”
Lees ook: Gino Rea update na crash in Suzuka 8H: “Hij blijft iedereen steeds weer verrassen”
Lees ook: Gino Rea mag naar huis voor verdere revalidatie

Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en is Rea weer thuis in Londen waar hij bij zijn familie is en verder revalideert. Masakuzu Fuji, teammanager van het F.C.C. TSR Honda team met al meer dan dertig jaar ervaring in het WK Endurance maar ook in de 125cc, 250cc en 500cc Grand Prix klassen, besloot om zijn coureur op te zoeken en plaatste een ontroerend bericht.

Masakuza Fuji – F.C.C. TSR Honda teammanager: “Ik kwam een wonder tegen dat de mens kan creëren. 2022 was inderdaad een zwaar seizoen voor ons. 2023 wordt nog moeilijker voor ons en dat weet ik nu al. Met dat soort dingen in mijn hoofd vloog ik naar Londen om Gino te zien. Na de landing op het donkere en natte Heathrow sprong ik in een taxi. Op een of andere manier wist ik zijn woning te vinden, ik ging Gino’s huis binnen. Wat een grote verrassing! Gino loopt en praat tegen me!!! Toen ik hem voor het laatst in Suzuka zag kon hij zich niet bewegen op het bed. Ik was in staat om met zijn familie te praten. Deze elektrische ervaring gaf me nieuwe motivatie voor volgend jaar. Ik zal al het mogelijke doen voor volgend jaar. Ik zwaaide gedag en verliet zijn verblijfplaats.”

Het F.C.C. TSR Honda team werd in september tijdens de Bol d’Or wereldkampioen in het FIM Endurance World Championship, daarmee is er voor Gino Rea een wens in vervulling gegaan om wereldkampioen te worden.



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter