Fabio Quartararó (P3): ‘Het zal een interessante race gaan worden’

61
Fabio Quartararó - Red Bull Ring | foto© motogp.com

Fabio Quartararó kwalificeerde zich zaterdagmiddag als derde op de Red Bull Ring achter Jack Miller en Maverick Viñales. De Fransman weet dat dit niet het ideale circuit is voor de Yamaha maar zal er morgen toch een zo goed mogelijk resultaat uit willen slepen.

Na een moeilijk weekend op het Automotodrom Brno waar Fabio Quartararó uiteindelijk genoegen moest nemen met de zevende plaats leek ook dit eerste raceweekend op de Red Bull Ring een zware dobber te gaan worden. Met de lange rechte stukken en haakse bochten is het niet bepaald een circuit dat bij de Yamaha past, maar toch weten de coureurs van de Japanse fabrikant het maximale eruit te halen.

Vrijdag riep de Fransman nog dat een podium dit weekend sowieso niet mogelijk zou zijn, echter dacht hij daar op zaterdagmiddag anders over. In de kwalificatie deed hij wat hij moest doen en sleepte hij er een front row start uit. Morgen zal de leider in het kampioenschap hard moeten werken om bij de Ducati’s en KTM’s te blijven, met name dankzij het tekort aan topsnelheid van de Yamaha.

Toen gevraagd werd aan Viñales en Quartararó of zij met minder toeren rijden of dat er nog problemen zijn met het Yamaha motorblok, werd dat in ieder geval stellig ontkend.

Fabio Quartararó: “Het was heel belangrijk om vanaf de eerste rij te starten en ik ben heel blij dat we dit voor elkaar gekregen hebben. Onze racesnelheid is best goed dus ben ik benieuwd hoe het zal gaan in de race. Het zal belangrijk zijn om de banden zo goed mogelijk te houden en de aansluiting te behouden bij de kopgroep. Ik denk dat we een flinke stap hebben gemaakt op gebruikte banden, hiermee reden we tijdens FP4, het voelt goed om te weten dat onze snelheid daarmee ook goed is. Ik denk dat we nog steeds een stapje kunnen maken maar ik ben klaar voor morgen. Het lijkt erop dat we een hevige strijd gaan krijgen voor de top drie dus het kan een interessante race gaan worden. Ik hoop dat ik weer op het Oostenrijkse podium kan staan, net als vorig jaar toen ik als derde finishte.”

Op zondagochtend komen de MotoGP coureurs eerst nog om 09:40 uur in actie voor een twintig minuten durende warm-up sessie. De race op de Red Bull Ring over 28 ronden gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App