Fantastisch IDM-raceweekend voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki op Assen

499
tom-booth-amos
Tom Booth Amos (m) | foto© Henk Teerink

FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki-rijder Tom Booth-Amos heeft dit weekeinde beide IDM Supersport 300-races op TT Circuit Assen gewonnen. Eerder won Tom al de tweede WK Supersport 300-race in Assen, waardoor hij nu drie keer op rij gewonnen heeft op het TT Circuit. Dankzij zijn dubbele zege heeft Tom dit jaar ook nog eens in vier verschillende kampioenschappen wedstrijden gewonnen, nadat hij eerder al de snelste was in het Britse Supersport 300 en de CIV SSP300 ronde op Misano.

Maar niet alleen Tom was snel op Assen, ook teamgenoot Marvin Siebdrath maakte veel indruk met twee podiums: P3 op zaterdag en P2 op zondag. Omdat Tom meedeed als gastrijder en daardoor geen punten voor het kampioenschap krijgt, werd Marvin geklasseerd als tweede en eerste! Drie zeges voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki in twee races dus!

Met een dubbele top-10 voor Luca de Vleeschauwer (P6 en P7), een indrukwekkende P13 voor Jorke Erwig in Race 2 op zondag en een veelbelovend weekeinde voor Fredrik Belin is Assen zonder twijfel een IDM Supersport 300-weekend om niet snel te vergeten voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki.

Lokale held Rob Hartog startte zijn thuisweekend in het IDM Supersport met P7 na een sterke race, waarin hij helaas van achteren werd aangereden waardoor hij veel tijd verloor omdat hij buiten de baan raakte. Op zondag wist Rob zijn resultaat van zaterdag met één positie te verbeteren na wederom een sterke race. Dino Iozzo had helaas een lastig weekeinde met twee DNF’s.

Teammanager Rob Vennegoor: “Drie zeges uit twee races is iets dat we nog nooit eerder gezien hebben en het maakt mij erg trots. Tom en Marvin hebben het echt fantastisch gedaan dit weekend. Met nog twee raceweekeinden te gaan, staat Marvin tweede in de tussenstand met slechts 15 punten achterstand. We zijn dus nog steeds aan het strijden voor het IDM Supersport 300-kampioenschap en het WK Supersport 300, met Tom. Vooraf was dat ook het doel en ik ben blij dat alles nog steeds mogelijk is. Ik wil graag al onze rijders, teamleden en sponsors bedanken en we kijken allemaal uit naar de Red Bull Ring!’

Het volgende IDM-raceweekend is over twee weken op de Red Bull Ring in Oostenrijk.