Federico Caricasulo in 2021 met GMT94 terug in WorldSSP

151
federico-caricasulo
Federico Caricasulo | foto© Yamaha Racing

Federico Caricasulo keert komend seizoen terug als coureur in het FIM Supersport World Championship. De 24-jarige Italiaan keert daarmee na één seizoen in de WorldSBK klasse actief te zijn geweest naar de klasse waarin hij in het verleden de nodige successen wist te behalen. Caricasulo zal in 2021 uitkomen voor het Franse GMT94 waar hij de teamgenoot wordt van Jules Cluzel.

Federico Caricasulo moest onlangs na één seizoen bij het GRT Yamaha WorldSBK Junior Team zijn plaats afstaan aan de Japanner Kohta Nozane. De Italiaan moest hierdoor op zoek naar een nieuwe werkgever voor 2021. Ondanks dat Caricasulo de afgelopen tijd veelvuldig in verband werd gebracht met een terugkeer naar zijn voormalige Bardahl Evan Bros. WorldSSP Team, het team waarmee hij in 2019 lange tijd streed voor de wereldtitel maar deze op het laatste moment naar zijn teamgenoot Randy Krummenacher zag gaan.

Een terugkeer naar de WorldSSP klasse is nu wel bevestigd maar een terugkeer naar zijn voormalige team is niet meer aan de orde, De Italiaan heeft namelijk zijn handtekening gezet onder een contract bij GMT94. Bij het Franse team treft Caricasulo Jules Cluzel als teamgenoot waarmee GMT94 teameigenaar Christophe Guyot komend seizoen een zeer sterke formatie op de been brengt.

Federico Caricasulo: “Ik ben heel erg blij om deel uit te mogen gaan maken van een team als GMT94. Ik kom hier om te winnen. Ik weet dat Christophe en zijn team hun uiterste best zullen doen om de best mogelijke motor te leveren. Ik ben er bijzonder trots op om in 2021 met het nummer #94 te mogen gaan rijden, een belangrijk nummer voor het hele team.”

Christophe Guyot, GMT94 teameigenaar: “Voor ons derde volledige seizoen in WorldSSP is het belangrijk om wereldkampioen te worden. Met Federico Caricasulo naast Jules Cluzel kunnen we ons geen beter team wensen. Zoals altijd zullen de technische teams van de twee coureurs nauw samenwerken, waardoor iedereen kan profiteren van de best mogelijke settings voor onze Yamaha R6 machines in onze jacht op de wereldtitel.”

Startnummer 64
Het mag en kan best als opvallend gezien worden dat Caricasulo voor komend seizoen afstand doet van zijn vertrouwde startnummer 64 en deze inwisselt voor startnummer 94. Vanzelfsprekend past nummer 94 ook heel goed bij een team als GMT94, maar het kan ook een voorbode zijn van iets anders. Het startnummer 64 zou zo maar eens al geclaimd kunnen zijn door iemand anders, een Nederlander die momenteel nog actief is de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Houd Racesport.nl de komende week in de gaten, binnen nu en een week weten we het, weten we welke coureur er in 2021 met het startnummer 64, met welke machine, met welk team en in welke kleuren aan de start zal verschijnen in het FIM Supersport World Championship.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App