Finale races Molenaar NSF100 Cup komend weekend in Assen

656
molenaar-nsf-100
Molenaar NSF100 Cup | foto© Mariska Grob

Komend weekend komt de Molenaar NSF100 Cup voor de laatste keer dit seizoen in actie tijdens de finale races van het KNMV NK Junior Moto Racing. Op de TT Junior Track in Assen worden er twee wedstrijddagen verreden met ieder twee kwalificaties en twee races waarna het bekend zal zijn wie Luuk de Vries als kampioen opvolgt. Het beloven wederom spannende races te worden die voor het publiek gratis toegankelijk zijn.

De Molenaar NSF100 Cup begon het seizoen op de TT Junior Track in Assen en sluit daar het seizoen komend weekend ook weer af. JayJay den Hoed was daar al eerder oppermachtig. Na de eerste wedstrijden overtuigend te hebben gewonnen waren het Douwe Douma en regerend kampioen Luuk de Vries die de overwinning in de laatste wedstrijden naar zich toe trokken. De voorsprong van Den Hoed in de tussenstand was echter al zo groot dat hij komend weekend niet tot het uiterste zal hoeven te gaan om de titel veilig te stellen, met 71 punten voorsprong en nog 100 punten te vergeven. De strijd om de overige podiumplaatsen in het kampioenschap is nog volledig open, en behalve Douma en De Vries zullen ook Timo Kubbinga, snelle rookie Milan Hunneman en Quinn de Joode zich in die strijd willen mengen.

Op zowel zaterdag als zondag worden er in de ochtend twee kwalificaties verreden en in de middag twee races. Toegang tot de TT Junior Track is gratis voor publiek.

 Handige links NK Junior Moto Racing Assen 2023:

Tijdschema en volledige uitslagen (ronde 6 – zaterdag)
Tijdschema en volledige uitslagen (ronde 7 – zondag)
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’