Foto van de week (52): Van der Mark back on track in Assen

3196
michael-van-der-mark
Michael van der Mark - TT Circuit Assen 2022 | foto© Jan Timmerman

In de rustige wintermaanden zonder races zullen we wekelijks op woensdag een foto van de week publiceren. Een foto van één van de Racesport.nl fotografen van afgelopen seizoen, een bijzondere foto, een foto met een speciaal verhaal, of gewoon een schitterende foto waar de fotograaf trots op is. Deze week Jan Timmerman met: Michael van der Mark back on track in Assen.

De Racesport.nl fotografen Jan Timmerman, Randy van Maasdijk, Henk – en Damon Teerink waren ook afgelopen seizoen weer vele dagen en weekenden op pad om mooie plaatjes te schieten en deze vervolgens met ons te delen. Foto’s van trainingen, kwalificaties, races en sfeerplaatjes van het IDC, IDM, WorldSBK, MotoGP en vele andere evenementen.

Honderden foto’s per dag, maar tussen deze honderden foto’s zitten soms ‘plaatjes’ met een verhaal, een wauw factor of eentje waar je als fotograaf trots op bent. Wij vroegen Jan, Randy, Henk en Damon om een aantal van deze foto’s te selecteren en te voorzien van een korte uitleg waarom nu uitgerekend deze foto speciaal is.

Week 52: Jan Timmerman

  • Fotograaf: Jan Timmerman
  • Evenement: Motul Dutch Round
  • Waar: TT Circuit Assen
  • Wanneer: Zaterdag 23 april 2022

Jan’s verhaal:
Nadat Michael van der Mark in het voorseizoen geblesseerd was geraakt tijdens een mountainbike training was het allerminst zeker of de Rotterdammer deel zou kunnen nemen aan Nederlandse ronde van het World Superbike kampioenschap op het TT Circuit Assen.
Op donderdagmiddag kreeg van de Mark toch groen licht na een medische keuring in het Medical Centre op het TT Circuit Assen. Volgens de circuitarts was hij voldoende hersteld van zijn gebroken scheen- en kuitbeen om deel te kunnen nemen aan zijn thuisrace op het TT Circuit Assen.
Dat hij wel deel kon nemen was een zeer aangename verrassing en best bijzonder, vandaar deze foto.

Reacties op deze foto zijn welkom via één van de Racesport.nl social mediakanalen.

Week 1: Henk Teerink met: Carlos Lavado bezocht de Classic TT Assen