Woensdag 01 juli vond er op het TT Circuit Assen opnieuw een KNMV-trainingsdag plaats. Kwamen er onlangs tijdens de eerste editie alleen de internationale coureurs in actie, dit keer was de groep aanzienlijk groter.

Binnenkort gaan de eerste races sinds de uitbraak van het coronavirus weer van start, zo worden op zaterdag 11 juli de eerste OW Cup races verreden, staan op zondag 19 juli de eerste races van het MotoGP wereldkampioenschap op de kalender en kunnen ook de coureurs uit het IDM en het British Superbike Championship binnenkort weer aan de bak.

Om de coureurs voor aanvang van het seizoen nog de nodige testkilometers te laten maken organiseerde de KNMV woensdag 01 juli voor de tweede keer in korte tijd een KNMV-trainingsdag op het TT Circuit Assen.

De opkomst was groot met coureurs uit diverse klasses, kampioenschappen en van alle niveaus. Zo zagen we o.a. Nederlands enige Grand Prix coureur Bo Bendsneyder in actie, maakte het zijspanduo Bennie Streuer & Ilse de Haas de nodige testkilometers, waren er diverse Nederlandse WorldSSP 300 coureurs op de baan te vinden en maakten voormalig MotoGP en huidig IDM-coureur Jonas Folger en veteraan Henk van der Mark hun opwachting op het TT Circuit Assen.

Terwijl het woensdag in grote delen van het land regelmatig regende blijf het in Assen, op een klein buitje in de vroege ochtend na, de gehele dag droog en kon er naar hartenlust en volop getraind worden. De live-timing stond woensdag in Assen niet aan, dus rondetijden werden er niet vrijgegeven.

Racesport.nl fotograaf Jan Timmerman was woensdag de gehele dag op en rondom het TT Circuit Assen te vinden en maakte o.a. de onderstaande foto’s.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App