Frohlich en Bauer IDM kampioen

122

Tijdens de IDM races in het Tsjechische Most zijn er al twee kampioenen bekend geworden. Georg Fröhlich pakte voortijdig de titel in de 125cc klasse en Martin Bauer is kampioen geworden in de Superbike klasse.

125cc
De 125cc race was de tweede race die op het programma stond en na de pech in de vorige race was het Georg Fröhlich, actief voor het Nederlandse Abbink Bos Racing team, die de race met overmacht op zijn naam wist te schrijven. Fröhlich kwam na dertien ronden met 3,580s voorsprong op Toni Wirsing over de finish. Blake Leigh-Smith werd derde voor Fritz Marvin. Ernst Dubbink was met een negende plaats de beste Nederlander. Roy Pouw (11e) en Michael van der Mark (14e) reden zich ook nog in de punten. Tony Covena (20e) Lesley ten Tusscher (24e) en Joop Timmer (26e) lukte dat helaas niet terwijl Jasper Iwema, de teamgenoot van Fröhlich, zich na negen ronden verschakelde en met een highsider van zijn Seel Honda werd geworpen.

Race » | stand na Most »

Supersport race 2
Na de eerste race op zaterdag werd op zondag de tweede Supersport race verreden maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na een oliespoor in de warm-up werd de race in de achtste ronde stilgelegd vanwege een ander oliespoor dat afkomstig was van Chris Spieker. Na heftige discussies werd besloten om de race niet meer te vervolgen en omdat er nog geen 50% verreden was kregen de rijders maar de helft van de normale punten. Hierdoor kreeg de Rus Vladimir Ivanov, die in de zevende ronde als eerste doorkwam, 12,5 punt voor de ‘overwinning’. Sascha Hommel werd op 0,078s tweede voor Rico Penzkofer. Voor Swen Ahnendorp, met wie het dit weekend gewoon niet wilde vlotten, was de race al na drie ronden voorbij toen hij de pitbox in reed. Ghisbert van Ginhoven was dit weekend ook van de partij en kwam, na van de 18e plaats te zijn gestart, voor de race werd stilgelegd als tiende door en werd daarmee de beste Hollander. Sebastien LeGrelle werd met een 17e plaats de beste Belg.