Niek van den Broek is zaterdag de grote winnaar geworden tijdens de SOBW races op de TT Junior Track Assen. De GAMMA Yamaha R125 Cup coureur wist beide wedstrijden op zijn naam te schrijven.

Tijdens de bekende en gratis toegankelijk GAMMA Racing Day worden er op de TT Junior Track zowel zaterdag en zondag ook en groot aantal SOBW races verreden waardoor twee keer twee wedstrijden voor de GAMMA Yamaha R125 Cup.

Na zaterdagochtend in de kwalificatie al de pole hebben weten te behalen was het Niek van den Broek die later op de dag ook beide wedstrijden op zijn naam wist te schrijven. Na afloop van  de eerste wedstrijd mochten Selwin Hamden en Rein Saris als tweede en derde met Van de Broek mee naar het podium terwijl in de tweede race Hamden en Noah Bronkhorst tweede en derde werden.

In de daguitslag ging de zege vanzelfsprekend naar Van den Broek voor Hamden terwijl Saris de derde prijs in ontvangst mocht nemen.

De prijs voor de best geklasseerde Rookie ging zaterdag naar de als tweede geëindigde Hamden.

Noah Bronkhorst kende pech: door technische redenen ging hij de eerste race onderuit en kon hij zich in de tweede race ook niet mengen in de strijd om de winst. Damian Witte maakte in de tweede race een schuiver en verrekte daarbij zijn kniebanden. Amber Onderberg moest de tweede race laten schieten doordat zij niet fit aan de start kon verschijnen.

Zondag worden er in Assen opnieuw een volledig wedstrijdprogramma afgewerkt.

Tijdschema en volledige uitslagen SOBW races TT Junior Track Assen