Glenn van Straalen heeft tijdens zijn allereerste WK Supersport race ooit op het Chang International Circuit in Thailand net geen punten weten te pakken, nadat hij als zestiende over de finish kwam. De race werd verreden onder tropische omstandigheden en was daarvoor een uitdaging voor mens en machine.

Glenn van Straalen had nog voorafgaand aan de tweede ronde van de World Supersport nog geen meter gereden op het Chang International Circuit in Thailand. De trainingen werden dan ook gebruikt door de EAB Racing rijder om de baan onder de knie te krijgen en de afstelling te verbeteren voor de kwalificatie en race. Tijdens de tweede trainingsdag wist Glenn zijn rondetijden met ruim twee seconden te verbeteren en wist zich als negentiende te kwalificeren voor de wedstrijd.

De wedstrijd werd verreden onder tropische temperaturen. Glenn kwam in zijn eerste ronden wat vast te zitten achter een aantal rijders, terwijl de groep daarvoor kon wegrijden. De 18-jarige coureur was sneller dan de coureurs direct voor hem, maar het duurde een aantal ronden voordat hij ze kon passeren. Vervolgens kwam Glenn alleen te rijden, wat erg pittig is in deze omstandigheden. In de slotfase kwam Glenn in gevecht met Alfonso Coppola, een duel die hij in de laatste ronde winnend wist af te sluiten. Dit leverde Glenn een zestiende plaats en net geen WK-punten op.

Glenn van Straalen: ‘In de eerste ronden heb ik een goed resultaat verloren, want ik zat na de start te ver achterin. Ik had wat over ten opzichte van de rijders voor mij, maar het duurde te lang voordat ik ze voorbijkwam. Toen kwam ik alleen te rijden en dan wordt het in deze omstandigheden een hele zware race. In de laatste ronde heb ik nog wel het duel gewonnen voor P16. Het was mijn eerste keer in Thailand en we hebben veel geleerd dit weekend. Ik kijk er naar uit om in Europa te gaan racen!’

Over drie weken (5 t/m 7 april) wordt er gereden op Motorland Aragon in Spanje, een bekend circuit voor Glenn.

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App