Het seizoen is weer voorbij gevlogen. Zaterdag 12 oktober was het alweer tijd voor de finaleraces op het TT Circuit van Assen, waarbij Joris en het team ook hun sponsordag hielden. Onder toeziend oog van de nodige gasten reed Joris zijn beste race van het seizoen!

Vrijdag begon de trainingsdag met een groot oliespoor over het hele circuit. Dat in combinatie met de natte baan, kon wel eens voor weinig rijtijd zorgen. Maar na geweldig werk van het TT Circuit en alle marshals, konden de trainingssessies snel hervat worden. Joris kreeg een steeds beter gevoel in de regen en was klaar voor de racedag!

Zaterdag stond er één kwalificatie op het programma, waarbij een opdrogende baan zorgde voor lastige omstandigheden. Dit ging Joris goed af, maar in de eindfase bleef hij een beetje steken op de 11e plaats en reed hij zich ook nog eens vast op een groepje rijders voor hem. Hij besloot zich te laten afzakken om zo nog één ronde vrij baan te krijgen. Met nog ruim een minuut te gaan kwam Joris over start/finish en ging hij de laatste en allesbeslissende ronde in. Hij wist zijn tijd nog weer flink te verbeteren, wat resulteerde in een nette 7e startplaats voor de beide races.

Ondertussen waren de nodige gasten aangekomen en was de baan volledig droog. Joris was gebrand op een goed resultaat en ging gelijk goed van start! In de eerste bochten wist hij zelfs nog twee plaatsen te winnen, waardoor hij als 5e doorkwam na de eerste ronde. De omstandigheden waren erg lastig, want het bleef de hele race licht regenen. Joris ging hier prima mee om en kon blijven pushen, waardoor hij een nette 5e plaats wist te behalen!

De tweede race werd verreden op een volledig natte baan. In deze omstandigheden had Joris niet direct het goede gevoel, waardoor hij wat terugviel, maar halverwege de race kreeg hij de smaak beter te pakken. Zo wist hij weer een plaats te winnen en liep ook weer in op het groepje voor hem. Helaas kwam zijn weg naar voren ten einde, toen hij bijna van de motor afvloog en buiten de baan kwam. Daardoor kwamen er weer twee rijders voorbij en finishte Joris als 10e. Niet zo’n mooi resultaat als in race 1, maar wel een nieuw PR en de nodige progressie in natte omstandigheden.

Joris Lentfert: “Geweldig dat we tijdens onze sponsordag de beste race van het seizoen rijden! Ik wil iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en ik vond het leuk om mijn passie van dichtbij te laten zien! Door de behaalde resultaten zijn we ook nog eens een plaats gestegen in het kampioenschap en zijn we uiteindelijk 7e van Nederland geworden. Een kleine verbetering dus van mijn 8e plaats in 2017. Doordat ik mijn starts dit jaar flink heb weten te verbeteren, zagen de races er heel anders uit. Daardoor boekten we progressie in de resultaten, maar wat had ik graag op het podium gestaan in de ONK SuperCup 600 klasse. Vorig jaar in januari, kwam het bericht naar buiten dat ik ging rijden voor Winteb Racing. In de tussentijd zijn er mooie resultaten behaald, maar als we terugkijken, hadden we er van beide kanten meer van verwacht. Afgelopen zaterdag was mijn laatste race voor Winteb Racing en dus komt er na twee jaar een eind aan onze samenwerking. We hebben samen prachtige momenten meegemaakt en ik heb veel mogen leren, maar voor 2020 slaan we beiden onze eigen weg in. Ik wil het hele team bedanken voor alle inzet, support en de kansen die ik heb gekregen! Verder wil ik al mijn sponsoren en iedereen die mij steunt, groot of klein bedanken! Het is fantastisch dat ik zo’n trouwe groep sponsoren en supporters heb die het racen en presteren op dit niveau mogelijk maken. Hopelijk kan ik ook volgend jaar weer op jullie steun rekenen! We zijn namelijk alweer druk bezig met de plannen voor 2020. Hopelijk kunnen we hierover snel meer duidelijkheid geven!”

Handige links OW Cup finale Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App