González ook in 2023 met Yamaha VR46 Master Camp Team in Moto2

1121
Manuel González | © Yamaha VR46 Master Camp Team

Manuel González zal ook in 2023 voor het Yamaha VR46 Master Camp Team uitkomen in de Moto2 klasse. De Spanjaard heeft tot dusver een goed debuutjaar gehad in de zeer competitieve klasse en zal daar komend seizoen een gevolg aan geven met zijn huidige team.

González maakte dit jaar zijn debuut in de Moto2 klasse met het Yamaha VR46 Master Camp Team. Hoewel hij zelf een Moto2 rookie is maakte hij indruk met zijn aanpassingsvermogen, zijn volwassen geest en zijn snelheid. Hoogtepunten tot nu toe dit seizoen waren zijn top-5 finishes in de Portugese en Australische GP.







Eerdere belangrijke successen in de carrière van de twintigjarige Spanjaard werden behaald in de WorldSBK paddock, waar hij waardevolle race-ervaring opdeed in verschillende klassen voorafgaand aan zijn overstap naar de MotoGP. Gonzalez werd in 2019 de jongste WorldSSP300 titelwinnaar ooit en stapte het jaar daarop over naar de WorldSSP klasse.

De Spanjaard toonde opnieuw consistentie in 2020 en eindigde niet buiten de top tien op weg naar de zevende plaats in het kampioenschap. In 2021 werd González een Yamaha bLU cRU-coureur en deed hij het nog beter door derde te worden met zeven podiumplaatsen, waaronder twee race-overwinningen, voordat hij aan een nieuw avontuur in de Moto2 begon.

Met de eerdere aankondiging van Kohta Nozane als rijder van het Yamaha VR46 Master Camp Team betekent dit dat de Thaise coureur Keminth Kubo op zoek moet naar een nieuwe werkgever.

Manuel González: “Ik wil Yamaha bedanken dat ze in me geloven en me de kans geven om volgend jaar bij het team te blijven. We hebben een goed eerste seizoen gehad: het team en ik hebben race voor race goed samengewerkt. We hebben ervaring opgedaan, van elke situatie geleerd en ons altijd verbeterd. We hebben een aantal goede weekenden achter de rug terwijl sommige andere niet zo goed waren, maar we hebben van allemaal geleerd.

Ik heb grote verwachtingen voor volgend jaar en ik wil blijven groeien met het team want we zijn een goede groep samen. Ik weet zeker dat we voor de topposities kunnen strijden dankzij alle ervaring die we in mijn eerste jaar hebben opgedaan.

Ik ben blij dat mijn crew hetzelfde blijft want ik voel me bij hen op mijn gemak. Ze werken elke dag hard voor me en zijn erg gedreven. Dit wordt mijn derde jaar in de Yamaha cirkel, en ik kan niet tevredener zijn over hoe ze met me omgaan. Ik zal proberen om volgend jaar wat mooi te laten zien!”

Gelete Nieto – Sporting Director: “Ik ben blij dat Manu ook voor volgend jaar onze rijder is. Hij heeft het tot dusver goed gedaan in 2022, hij verbeterde zich altijd. We weten dat de categorie niet makkelijk is maar hij werkt hard en is altijd erg gefocust, dus hij verdient het. Er zijn nog twee races te gaan en we hopen dat hij goede resultaten kan behalen als opsteker voor volgend jaar.

In 2023 zal er ook meer druk zijn voor Manu en het team. Onze verwachtingen zijn hooggespannen en we werken allemaal samen om de resultaten te behalen die we willen.”

Tetsu Ono – Yamaha General Manager Motorsports Strategy Division: “”We zijn verheugd dat we in 2023 met Manuel González kunnen blijven deelnemen aan de Moto2. Hij heeft het geweldig gedaan in zijn eerste jaar en zich snel aangepast aan een nieuwe motor en nieuwe circuits. We hebben gezien hoe toegewijd hij elke dag is aan zijn training en hoeveel moeite hij erin steekt, dus we zijn erg trots om hem in ons team te hebben.

Ik hoop dat hij alles wat hij dit jaar geleerd heeft kan gebruiken om volgend seizoen nog beter te presteren. Nu ons team het tweede jaar ingaat is het ons doel om het beste te halen uit wat we dit seizoen hebben opgedaan en de uitdaging van González en Nozane in de Moto2-klasse maximaal te ondersteunen. We hopen dat jullie het Yamaha VR46 Master Camp Team volgend seizoen blijven aanmoedigen!”



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter