Grand Prix weekend in Misano met publiek, kaartverkoop gestart

5684
misano-world-circuit
MotoGP fans Misano World Circuit | foto© MWC

Toeschouwers tijdens een Grand Prix weekend, het is de afgelopen tijd bijna een utopie gebleken. Maar er goed nieuws voor de MotoGP fans, tijdens de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini in september mogen dagelijks 20.000 toeschouwers het evenement vanaf de tribunes aanschouwen.

Van de vier tot nu toe verreden Grand Prix weekenden werden er drie achter gesloten deuren verreden – alleen tijdens het eerste weekend in Qatar mochten er tijdens de wedstrijddag 1500 MotoGP fans aanwezig zijn – vanwege de nog steeds geldende beperkingen vanwege het coronavirus. Ook tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Le Mans zullen de poorten gesloten blijven voor de fans en ondanks dat er nog weinig duidelijk is voor de daaropvolgende Grand Prix weekenden is nog onduidelijk maar de organisatie van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini kwam eerder deze week met goed nieuws.

Mochten in 2020 al 10.000 bezoekers per dag aanwezig zijn tijdens het Grand Prix weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, in 2021 zullen er maar liefst 20.000 fans welkom zijn tijdens de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini welke in het weekend van 17 t/m 19 september wordt verreden. Het aan de Adriatische kust gelegen circuit is sinds enkele dagen al gestart met de kaartverkoop voor de 2021 editie, en er gelden zelfs speciale toegangsprijzen voor degene die voor 08 juli aanstaande zijn of haar kaarten besteld in de voorverkoop.

De voortgang van de vaccinatiecampagne geeft hoop dat er in 2021 meer fans aanwezig kunnen zijn volgens een zegsman van het Misano World Circuit. Er wordt momenteel gewerkt aan een aantal verschillende varianten waarbij maximaal 20.000 fans het evenement bij kunnen wonen. De 20.000 beschikbare plaatsen zullen uitsluitend tribuneplaatsen zijn, dit in verband met het kunnen garanderen van het houden van voldoende afstand tijdens het bezoek aan het circuit. Om alle 20.000 bezoekers op een tribune te kunnen herbergen zal het circuit net als vorige jaar een aantal extra en tijdelijke tribunes gaan bouwen.

Naast het MotoGP weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zullen er ook toeschouwers worden toegelaten tijdens de World Superbike ronde op hetzelfde circuit, het evenement dat in het weekend van 11 t/m 13 juni wordt verreden op het circuit. Ook voor dit evenement is de voorverkoop eerder deze week ook gestart.

Voor meer informatie, kaartverkoop en toegangsprijzen: www.misanocircuit.com


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter