Gresini Racing bevestigt tweejarige deal met Ducati

4413
Nadia-Padovani
Nadia Padovani (m) samen met haar zonen Luca en Lorenzo | foto© Gresini Racing

Gresini Racing zal de komende twee jaar in een volledige Italiaanse line-up aan de start verschijnen in de MotoGP klasse. Naast dat het team donderdag op de Sachsenring bekend maakte de komend twee seizoenen gebruik te gaan maken van Ducati motoren heeft men Fabio Di Giannantonio en Enea Bastianini aangetrokken als rijdersduo.

Vanaf volgend jaar zal Gresini Racing weer als Independent MotoGP Team aan de start verschijnen, met Ducati als leverancier van de motoren. Deze beslissing is sterk ondersteund door Fausto’s familie, en het leidt tot een geheel nieuw tweejarig project met de Italiaanse motorenfabrikant uit Borgo Panigale.







Team Gresini zal weer volledig op eigen benen staan als team in de koningsklasse en met Ducati als motorenfabrikant en Fabio Di Giannantonio (Federal Oil Gresini Moto2) en Enea Bastianini (Avintia Esponsorama) als twee getalenteerde jonge coureurs – die geen onbekenden zijn voor Fausto en Gresini Racing – een volledige Italiaanse line-up vormen. Flexbox, geen onbekende sponsor binnen de MotoGP paddock, zal in 2021 als titelsponsor optreden van het nieuwe Ducati MotoGP Team.

Nadia Padovani, teameigenaar & teambaas Gresini Racing: “Het is een zeer emotioneel moment voor ieder van ons. In de afgelopen maanden zijn onze inspanningen samengesmolten met een sterke emotionele push om de toekomst van Gresini Racing vorm te geven, en nu zijn we enorm trots en blij om de officiële aankondiging te doen. Het is een project dat geboren is uit continuïteit en gebaseerd op de waarden waarop Fausto dit geweldige bedrijf heeft gebouwd. Mijn dank gaat in de eerste plaats uit naar Carmelo Ezpeleta die ervoor heeft gezorgd dat we ons nooit alleen hebben gevoeld tijdens deze maanden, naar Ducati voor het vertrouwen in onze projecten, naar Flex-Box die zich bij ons heeft aangesloten als titelsponsor en natuurlijk naar Fabio en Enea: Ik ben er zeker van dat ze hun best zullen doen om de Gresini Racing vlag hoog te laten wapperen.”

Gigi Dall’Igna, algemeen directeur Ducati Corse: “We zijn ongelooflijk blij dat we deze overeenkomst met Gresini Racing hebben bereikt voor de komende twee MotoGP-seizoenen. We hadden eind vorig jaar al de basis gelegd voor een mogelijke overeenkomst met Fausto en we willen – uit de grond van ons hart – zijn familie bedanken dat ze dit project met ons hebben voortgezet. Gresini Racing is al vele jaren een bijzonder belangrijk team in de MotoGP en wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking, die kan rekenen op twee zeer getalenteerde rijders als Enea en Fabio, alle betrokken partijen veel voldoening zal schenken.”

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: “Allereerst is het een genoegen om verder te werken met Gresini Racing als een onafhankelijk team. Ik weet hoeveel Fausto om dit project heeft gegeven en ik weet zeker dat hij er nu heel trots op zou zijn. Ik heb de afgelopen weken de gelegenheid gehad om met Nadia te spreken en ik zie in haar, in haar zonen en in het hele team de vastberadenheid en de grote passie voor deze sport die hem zo kenmerkten. We zijn erg blij dat Gresini Racing nog minstens 5 jaar in de Premier Class zal blijven rijden.”

Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter