Rob Hartog zal de rest van het weekend in Aragon niet meer in actie komen. De Team Hartog – Against Cancer coureur werd na afloop van de eerste vrije training UNFIT verklaard vanwege een nieuwe breuk, dit keer in zijn linkerpols.

Het zit Rob Hartog niet mee. De Team Hartog – Against Cancer coureur liep tijdens het eerste wedstrijdweekend van het seizoen op Phillip Island bij een crash een breuk op in zijn rechterhand. Terwijl de collega WorldSSP coureurs zondag’s in Australië hun eerste wedstrijd van het seizoen reden werd de Nederlander in Melbourne geopereerd.

Na een voorspoedig herstel was Hartog op tijd hersteld om tijdens de tweede ronde van het FIM Supersport World Championship in Thailand weer op de motor te stappen en deel te nemen aan het weekend.

Geheel zonder pijn ging dit echter niet maar de Noord-Hollander verbeet de pijn om vervolgens na het Thaise weekend verder te werken aan zijn herstel. Niets leek dan ook deelname aan het weekend in Aragon in de weg te staan, en vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training leek alles dan ook naar wens te verlopen. Hartog scoorde een keurige tiende rondetijd, maar ondanks deze puike prestatie ging dit opnieuw niet zonder pijn, pijn die echter niet veroorzaakt werd door de rechter- maar door de linkerhand.

In overleg met de mensen van de Clinica Mobile werd er besloten om een foto te maken van de rechterhand. Tot grote schrik van Hartog bleek op deze foto een breuk te zien was in het schippersbotje. Ondanks dat Hartog koste wat koste de rest van het weekend toch wilde rijden was de medical director onverbiddelijk met als gevolg een startverbod voor de rest van het weekend.

Na van de eerste schrik te zijn bekomen werd er vervolgens snel gehandeld, dit ook mede gezien de thuiswedstrijd in Assen die over een week al op het programma staat. Met medewerking van de medische specialisten op het circuit staat er voor zaterdag een afspraak gepland in Barcelona met de bekende dr. Mir en zal de Nederlander al binnen 24 uur een operatie kunnen ondergaan.

Hoe lang het herstel zal duren is nog niet bekend, Hartog zelf blijft optimistisch gestemd dat hij er in Assen weer bij zal kunnen zijn. Direct na het horen van het ‘slechte’ nieuws spraken we met Hartog. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink.

 

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App