Maria Herrera wordt in 2019 de eerste fulltime vrouwelijke coureur in het FIM Supersport World Championship. De Spaanse jongedame heeft hiervoor een overeenkomst getekend met MS Racing Yamaha, het team waarmee ze in 2018 uitkwam in de WorldSSP 300 klasse.

2019 wordt een druk seizoen voor Maria Herrera. Nadat de Spaanse jongedame eind vorig jaar al bekend maakte komend seizoen samen met 2011 125cc wereldkampioen Nico Terol het Angel Nieto Team te gaan vormen in de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup heeft ze nu ook bekend gemaakt als vaste deelneemster van start te gaan in het FIM Supersport World Championship.

 

Lees ook: Maria Herrera in 2019 actief in FIM Enel MotoE World Cup

In het FIM Supersport World Championship zal Herrera van start gaan op een snelle Yamaha YZF-R6 van het MS Racing Yamaha Team, het team waarmee ze vorig jaar debuteerde in de WorldSSP 300 klasse van het WK Superbike en als dertiende eindigde in de eindstand van het kampioenschap.

Werd Ana Carrasco in 2018 de eerste vrouwelijke wereldkampioen in een wegrace klasse, met de start van Maria Herrera in het FIM Supersport World Championship wordt zij de eerste vaste vrouwelijke deelneemster ooit in deze klasse.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App