IDM kalender voor 2024 bekendgemaakt: 7 raceweekenden van mei t/m september

1240
Start IDM Superbike - Hockenheim | © Damon Teerink

De kalender voor het seizoen 2024 van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) is bekendgemaakt. Het seizoen begint in het eerste weekend van mei op de Sachsenring en wordt in september afgesloten op de Hockenheimring. Ook het TT Circuit Assen staat weer op de kalender. 

De onderhandelingen met de circuitexploitanten zijn afgerond en Motor Presse Stuttgart presenteert nu, als promotor en organisator van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM), de herziene en definitieve evenementendata voor het seizoen 2024.

Zoals aangekondigd zal de seizoensopener in mei plaatsvinden op de legendarische Sachsenring. Dit betekent dat de IDM meteen begint op een circuit waar ook de Duitse Grand Prix verreden wordt. In juni wordt er geracet in Oschersleben en drie weken later in Most in Tsjechië.

Zoals altijd vindt het raceweekend in Schleiz plaats in juli. Er is echter een verandering: de oorspronkelijke datum is met twee weken verschoven naar het einde van de maand, daardoor wordt het semipermanente racecircuit nu in het weekend van 26 tot en met 28 juli een cultarena.

De tweede helft van het seizoen begint in augustus in Assen, waarmee het volgende MotoGP-circuit op de IDM-kalender dus definitief is vastgesteld. De Nürburgring zal van 30 augustus tot en met 1 september de lege plek op de kalender innemen, hiermee keert het kampioenschap na vijf jaar terug naar de Eifel. De Hockenheimring is een vaste waarde waar de IDM-seizoensfinale traditiegetrouw plaatsvindt op het Motodrom in Baden in september.

Er wordt geracet in de klassen IDM Superbike, IDM Supersport, IDM Supersport 300 en IDM/FIM Zijspan. De klassen zitten boordevol topcoureurs en alle ingrediënten zijn aanwezig die races van het hoogste niveau beloven.

2024 IDM kalender:

  • 3 – 5 mei 2024 – Sachsenring
  • 1 – 2 juni 2024 – Oschersleben
  • 21 – 23 juni 2024 – Most (CZ)
  • 26 – 28 juli 2024 – Schleiz
  • 16 – 18 augustus 2024 – Assen
  • 30 augustus – 1 september – 2024 – Nürburgring
  • 20 – 22 september 2024 – Hockenheim


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’