Dit jaar hebben de NK Classics weer een mooie kalender met acht wedstrijdweekenden met overal twee wedstrijden, dus maar liefst 16 races in totaal.

12-13-14 april Croix en Ternois {Frankrijk} Dit korte maar mooie baantje levert altijd weer spektakel op. Er wordt samen gereden met de Belgische classic 500 klasse wat een mooi vol startveld oplevert. Op vrijdag zijn er zoals gewoonlijk vrije trainingen.

Alle volgende wedstrijdweekenden wordt er samen gereden met de IHRO {International Historic Racing Organisation}.

11-12 mei Varsselring Hengelo {GLD}. Door velen omgedoopt tot Grand Prix van de Achterhoek. Hier hebben de Classics op de late zaterdagmiddag al een wedstrijd. Dit prachtige evenement word door veel mensen gezien als de gezelligste wegrace van Nederland.

24-25-26 mei Ducati club races TT Circuit Assen. Dit evenement is dit jaar een jubileum editie want het is voor de 40e keer dat het verreden wordt. Het is inmiddels een vaste traditie op de Classics kalender met ook hier al een wedstrijd op de late zaterdagmiddag.

14-15-16 juni Schleizer Dreieck {Duitsland}. Dit evenement met zowel moderne motoren als klassieke motoren en auto’s uit de vroegere DDR tijd is een must voor elke liefhebber. Bij dit driedaagse evenement krijgen de NK Classics veel rijtijd. Voor veel rijders is dit het mooiste circuit van de wereld, mede door het grote hoogteverschil.

5-6-7 juli Bikers classics Francorchamps België}. Hier rijden de NK Classics samen met het Belgisch classic kampioenschap wat ook wel de BCGP genoemd wordt. Het bomvolle programma is één van de hoogtepunten van het seizoen. Vooral de vier uurs-race op de zaterdagavond.

19-20-21 juli Moto Classiques Chimay {België}. Dit classic evenement is al meer dan 25 jaar oud. Hier komen meer dan 500 coureurs met hun motoren aan de start. Van 50cc tot dikke Superbikes. De publieke belangstelling is de laatste jaren dan ook flink gegroeid.

23-24-25 augustus Belgian classic trophy Gedinne {België}. Dit prachtige stratencircuit in de zuidelijke Ardennen wordt door velen ook wel klein Isle of Man genoemd vanwege z’n vele bochten en hoogteverschillen. Ook hier rond de 500 deelnemers waaronder veel Engelsen.

6-7-8 september Hockenheim Classic {Duitsland}. Dit mega evenement met klassieke motoren en auto’s heeft inmiddels een vaste plek op de NK Classics kalender en is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Altijd goed voor veel toeschouwers en een heel gemoedelijke sfeer.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App