IRRT: IOMTT: Johnson, Holden en Rutter winnen op donderdag

18

Eigenlijk stonden de tweede Supersport race, de tweede zijspan race en de TT zero race voor woensdag op het programma maar buiige regen zorgde voor een afgelasting en uitstel van de races naar donderdag. Ook reden mannen als Doohan, Hayden en Crutchlow de parade ronde.

Nadat de races die normaal gesproken op woensdag op het Isle of Man hadden moeten worden verreden door regen werden afgelast kregen de heren coureurs in de&nbsp; tweede Supersport, tweede zijspan en de TT Zero race de kans om op donderdag alsnog hun races te rijden. Woensdag vond overigens wel de Arai Parade lap plaats met Mick Doohan, Nicky Hayden, Cal Crutchlow, Josh Brookes en meervoudig TT winnaar Ian Hutchinson<br /> <br /> <strong>Monster Energy Supersport Race 2</strong><br /> In de tweede Supersport race wist Gary Johnson zijn eerste TT zege te boeken. De Brit, die bij het eerste controlepunt al drie seconden los was van John McGuinness en bij Ramsey die voorsprong van verdriedubbeld, leidde de race van start tot finish.&nbsp; Na de tweede ronde was Johnson 15 seconden los van McGuinness met daarachter Guy Martin en een opkomende Cameron Donald. De Craig Wilson Honda rijder wist Martin in tijd te passeren en later was ook McGuinness aan de beurt.<br /> <br /> Donald wist daarna het gat naar Johnson wat te verkleinen tot zijn Honda met nog maar twee mijl te gaan de geest gaf en McGuinness weer op de tweede plaats kwam te liggen.&nbsp; Martin werd hierdoor derde voor Keith Amor en Bruce Anstey.&nbsp; Connor Cummins, Ben Wylie, Roy Richardson, James Hillier en Mark Buckley maakten de top tien vol.<br /> <br /> Naast het uitvallen van Donald was de race ook al snel voorbij voor favoriet Michael Dunlop. De Street Sweep Yamaha rijder stopte in de eerste ronde bij Ballacraine en wist na aanpassingen zijn race nog te vervolgen, zij het met een enorme achterstand.&nbsp; Verder viel ook William Dunlop, de teamgenoot van Donald, in de eindfase uit.<br /> <br /> <strong>Sure Sidecar race 2</strong><br /> John Holden en Andy Winkle wisten hun eerste TT zege veilig te stellen nadat favoriet Klaus Klaffenbock in de laatste ronde problemen kregen.&nbsp; Klaffenbock en zijn passagier Dan Sayle hadden net als in de eerste race op zaterdag al snel de leiding in de race en wisten in de eerste twee ronden zoÕn 16 seconden voorsprong te nemen.<br /> <br /> Bij de derde en laatste doorkomst bij Ramsey was het verschil echter nog maar zes seconden en niet veel later hadden Holden en Winkle de leiding over genomen. Klaffenbock bleek een probleem te hebben met een clip van een gebroken waterslang en kwam desondanks nog als zesde over de finish.<br /> Achter Holden en Winkle werden Conrad Harrison en Mike Aylott tweede en kwamen Tony Elmer en Darren Marshall als derde over de finish.&nbsp; <br />

<strong>TT Zero</strong><br /> Net als de afgelopen twee jaar was er ook nu weer een race met elektrisch aangedreven motoren en voor het eerst nam op een van deze machines een, zeker in de Isle of Man TT, gevestigde naam plaats, namelijk Michael Rutter. De Brit wist de race te winnen op de Segway MotoCzysz machine maar kwam net te kort om de gemiddeld 100 mph grens te doorbreken en zo £ 10.000 voor het team op te strijken.<br /> <br /> 2010 winnaar Mark Miller vertrok als eerste en 10 seconden later volgde Rutter. Bij het eerste controlepunt bij Glen Helen was Rutter Miller qua tijd al gepasseerd. Bij Ballaugh Bridge lag Rutter tien seconden voor op Miller en derde man John Burrows, later werd dat George Spence. Bij de speedtrap in Sulby noteerde Rutter een indrukwekkende 149,5 mph waarbij hij later aangaf nog ingehouden te hebben om zijn accu te sparen.<br /> <br /> Na een ronde kwam Rutter dus met een ronde van gemiddeld 99,604 mph als eerste over de finish gevolgd door Miller en Spence. Allan Brew en Yoshinari Matsushita maakten de top vijf vol. <br /> <strong><br /> Arai parade lap</strong><br /> Voordat de regen de races op woensdag parten speelde kregen de motorsport sterren in de vorm van vijfvoudig 500cc wereldkampioen Mick Doohan, 2006 wereldkampioen Nicky Hayden,&nbsp; 2009 World Supersport kampioen en momenteel MotoGP rijder Cal Crutchlow onder leiding van TT expert Ian Hutchinson per motor een rondleiding over het circuit. <br /> <br /> Na afloop van de ronde vertelde Mick Doohan dat dit een van zijn mooiste ervaringen op een motor was, Nicky Hayden liet weten veel respect te hebben voor de mannen die op deze baan rijden.&nbsp; <br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=108821625872273&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FRoadracing%2Fiomtt-johnson-winkle-en-rutter-winnen-op-donderdag%2Ftabid%2F138%2FiNews_ID%2F26673%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>