IRRT: Michael Dunlop pakt vierde winst tijdens Isle of Man TT

50

De Pokerstars Senior TT race, de hoofdrace op het stratencircuit van Man, is gewonnen door Michael Dunlop. De BMW coureur pakte met ruim 14 seconden de winst voor Honda coureur Conor Cummins en Suzuki rijder Guy Martin.

<strong>Vier uit vijf</strong><br /> Michael Dunlop pakte met de Senior TT overwinning zijn in totaal vierde overwinning uit de vijf (belangrijkste) soloraces tijdens de 2014 editie. Het ging echter niet vanzelf, want Dunlop opende de race in de eerste sector op slechts een zevende plaats. Echter, langzaam maar zeker gedurende de eerste ronde vocht Dunlop zich terug en pakte aan het eind van de eerste ronde de leiding over. Vanaf dat moment wist Dunlop zijn leiding gestaag uit te bouwen en uiteindelijk met 14 seconden voorsprong de winst te pakken. Het was voor de Noord-Ier zijn elfde TT winst uit zijn carriere en Dunlop is voorlopig de enige die het gelukt is om achtereenvolgens (in zowel 2013 als 2014) vier van de vijf soloraces te winnen.<br /> <br /> <strong>Opnieuw Cummins en Martin</strong><br /> Gelijk als in de eerste Superbike race waren de andere podiumplekken nu voor Cummins en Martin. Dit keer was het echter Cummins die de tweede plek pakte voor Martin op de derde positie. In de beginfase van de race zaten beide heren al in de top vijf toen ze met Michael en William Dunlop en Dean Harrison in de slag waren voor de topposities. Dit veranderde echter behoorlijk in ronde drie toen William Dunlop, Tyco Suzuki teamgenoot van Martin, onderuit ging in het gebied bij Les Graham Memorial. Volgens de berichten was William Dunlop bij bewustzijn en werd met een vermoedelijk gebroken been naar het ziekenhuis vervoerd. Harrison had op dat moment ook de strijd met technische problemen verlaten. Cummins en Martin vochten dus samen door voor plek twee en drie waarbij Cummins gedurende de race een riante voorsprong op Martin pakte en met bijna 10 seconden voorsprong plek twee voor zich opeiste. Martin pakte met grote afstand op nummer vier de derde plek.

<strong>De top tien</strong><br /> Bruce Anstey was tijdens de race fiks in de slag met Kawasaki coureur James Hillier, maar de ervaren Nieuw-Zeelander wist het gevecht met (slechts) 1,4 seconden in zijn voordeel te beslechten. John McGuinness, 21-voudig TT winnaar, behaalde een zesde plek wat goed te noemen is gezien hij herstellende is van een polsblessure. Josh Brookes werd zevende en pakte daarmee in zijn slechts tweede jaar op het stratencircuit zijn beste resultaat ooit. Achste werd Dan Kneen voor Michael Rutter en als tiende werd afgevlagd David Johnson.<br /> <br /> <strong>Bijzondere prestatie</strong><br /> Debutant Peter Hickman had ook nog een mooie prestatie in het verschiet liggen door elfde te worden in de Senior TT race, maar ook nog eens het ronderecord voor nieuwkomers te verbeteren en te zetten op 129.104 mph (206,57 km/u). <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>