Jack Miller wist zich zaterdagmiddag als tweede te kwalificeren in de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Australiër moest via Q1 komen en wist met slechts één nieuwe band alsnog de tweede rondetijd te rijden. 

Het was een behoorlijk bewogen dag voor Jack Miller op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In de derde vrije training kwam de Australiër ten val en uiteindelijk kwam hij slechts 0,059 seconde tekort voor rechtstreekse doorgang naar Q2.

Dit liet de Pramac Racing Ducati coureur echter niet zomaar uit het veld slaan en in een spannende Q1 sessie noteerde Miller de snelste tijd, waardoor hij alsnog mee mocht doen in het duel voor pole position. Normaal gesproken betekenen coureurs die via Q1 zijn gekomen niet meer zoveel in de Q2 sessie maar Miller zette alles op alles met die ene verse achterband die hij nog had en slaagde erin om uiteindelijk de tweede rondetijd te rijden achter Maverick Viñales nadat de rondetijd van teamgenoot Pecco Bagnaia werd afgenomen.

Jack Miller: “Sinds afgelopen zondag zijn we al hard aan het werk om een goede racesnelheid te vinden. Afgelopen weekend merkte ik dat we wat tekortkwamen, het was zelfs niet eens zo bijzonder. We hebben daar hard aan gewerkt om dichterbij de rest van de jongens te komen. De Yamaha’s zijn zeer constant als je naar de tijdlijsten kijkt en mijn doel was om in ieder geval in de buurt van hen te komen. Ook zijn we druk geweest met het begrijpen van de banden en hoe ze het doen over langere afstand. Om heel eerlijk te zijn, we hebben op alle banden al veel kilometers gemaakt maar nog steeds niet echt een keuze kunnen maken welke nou echt het beste voor ons is. Ik denk dat de asfalttemperatuur daar veel invloed op heeft. We moeten daar morgenvroeg nog wel aan werken in de warm-up om zo een plan te hebben voor de race.

Het was niet ideaal om via Q1 te moeten komen. We waren het hele weekend vooral bezig met de racesnelheid en uiteindelijk kwamen we vanochtend in FP3 net één plaats tekort op rechtstreekse doorgang naar Q2. Doordat ik dus via Q1 moest komen had ik in Q2 maar één band maar dankzij een one shot wonder heb ik het voor elkaar gekregen om op de eerste startrij te staan.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:20 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie. De MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli over 27 ronden gaat om 14:00 uur van start, ditmaal onder de naam van de Grand Prix van Emilia Romagna.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App