Jerez MotoGP Official Test: Francesco Bagnaia beëindigt 2021 met snelste rondetijd

3744
francesco-bagnaia
Francesco Bagnaia | foto© Ducati Corse

Francesco Bagnaia kan met een goed gevoel gaan genieten van de verplichte winterstop. De Ducati Lenovo Team coureur noteerde vrijdag tijdens de laatste testdag van het jaar in Jerez namelijk veruit de snelste rondetijd en was maar liefst bijna een halve seconde sneller dan Takaaki Nakagami en Fabio Quartararo die na twee dagen respectievelijk de tweede en derde plaats innamen op de samengestelde tijdlijst.

De MotoGP coureurs hebben vrijdag op Circuito de Jerez – Angel Nieto het jaar 2021 afgesloten tijdens de tweedaagse Jerez MotoGP Official Test. Na een druk Grand Prix seizoen kwamen de MotoGP coureurs donderdag en vrijdag nog eenmaal twee dagen in actie dit jaar alvorens op 01 december de verplichte twee maanden durende winterstop in gaat.







Was het tijdens de eerste dag Takaaki Nakagami die de snelste rondetijd van de dag liet noteren, vrijdag tijdens de tweede en afsluitende dag was het Francesco Bagnaia die al snel een bloedsnelle rondetijd op klok wist te zetten – zelfs sneller dan de kwalificatietijd eerder dit jaar op hetzelfde circuit. In zijn twaalfde ronde van de dag noteerde de Ducati coureur namelijk een rondetijd van 1’36.872, een rondetijd die de rest van de dag bleef staan en waarmee hij niet alleen de snelste man van de dag werd maar een tijd die na afloop ook de snelste rondetijd van deze tweedaagse bleek te zijn.

Ondanks dat de stevige wind op bepaalde tijden tijdens de tweede dag opnieuw een belangrijke rol speelde was het vrijdag Fabio Quartararo die de tweede rondetijd op de klok wist te zetten voor Alex Rins, Pol Espargaró en Maverick Viñales.

2020 MotoGP wereldkampioen sloot de tweede dag af met de zesde rondetijd achter zijn naam gevolgd door de snelste man van de eerste dag Takaaki Nakagami, Enea Bastianini, Jack Miller en Alex Marquez.

Samengestelde lijst na twee dagen
Deze lijst wordt zoals al vermeld ook aangevoerd door Bagnaia voor Nakagami, Quartararo en Johann Zarco – die net als Nakagami zijn snelste rondetijd van de eerste dag niet aan wist te scherpen – Bastianini, Rins, Pol Espargaró, Viñales, Mir en Miller.

Later meer nieuws vanuit Jerez……

De gereden rondetijden tijdens de tweede dag:

De samengestelde rondetijden van dag 1 en dag 2:

Volledige uitslagen:

Dag 1: 2022_JEREZ_MotoGP_OFFICIAL_TEST_Day1
Dag 2: 2022_JEREZ_MotoGP_OFFICIAL_TEST_Day2
Dag 1-2 combi: 2022_JEREZ_MotoGP_OFFICIAL_TEST_combined_sessions_2

 



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter