De SOBW heeft middels een schrijven bekend gemaakt dat men in 2018 geen evenementen meer gaat organiseren. Na dertig seizoenen houdt de Stichting het, vooral door teruglopende deelnemersaantallen, voor gezien.

Onderstaand het officiële door de SOBW uitgebrachte bericht omtrent het beëindigen van haar activiteiten:

De laatste twee jaar is op initiatief van de SOBW met vele partijen gesproken om de continuïteit te waarborgen waarbij KNMV een van de hoofdrolspelers was. Uiteindelijk had de SOBW met een aantal partijen een duurzaam scenario opgesteld, maar de KNMV heeft inmiddels de voorkeur uitgesproken om met anderen in zee te gaan.

SOBW, bestaande uit louter vrijwilligers, kan terug kijken op 3 decennia wegrace en heeft vele (beginnende) coureurs kennis en plezier laten maken met de mooie wegrace motorsport. Een aantal daarvan waren of zijn zelfs vaste deelnemer in de diverse klassen van de Moto GP.
Waar we trots op zijn is dat vele van onze initiatieven zowel in binnen- als buitenland zijn over genomen.

Rest ons de vele vrijwilligers te bedanken die vele jaren belangeloos hun tijd hebben besteed om anderen hun hobby te kunnen laten uitoefenen.

Een woord van dank ook aan onze veelal trouwe sponsoren en anderen die ons door de jaren heen hebben ondersteund.

Bovenstaand bericht betekend niet dat b.v. de Molenaar NSF100 en de GAMMA Yamaha R125 Cup komend seizoen niet meer georganiseerd gaat worden.

Lees ook:  Nieuwe impulsen Nederlandse wegrace competitie