Joan Mir in Australië weer in actie na lange herstelperiode

1145
Joan Mir in gesprek met crew chief Frankie Carchedi | © Dorna

Joan Mir is van plan om tijdens de komende Grand Prix van Australië zijn rentree te maken na een lang herstel van de enkelblessure die hij in augustus op de Red Bull Ring opliep.

De Spanjaard heeft een uitgebreid herstelprogramma uitgevoerd dat fysiotherapie en rust omvatte. Hij probeerde een comeback te maken tijdens de Grand Prix van Aragón vorige maand, maar door het ongemak kon hij niet veilig rijden en trok hij zich terug uit de daaropvolgende drie races.

Op woensdag 5 oktober onderging hij een elektromyografie om de toestand van de zenuwen en spieren rond zijn beschadigde rechterenkel te controleren. Deze laatste tests toonden bemoedigende tekenen van herstel en hij zal daarom proberen te rijden in Australië. Hij staat te popelen om terug te keren bij het team en het circuit van Phillip Island is één van zijn absolute favorieten op de kalender.

Mir zal volgende week medische controles bijwonen met de circuitartsen voordat hij hopelijk op vrijdag 14 oktober terugkeert op het circuit. De MotoGP kampioen van 2020 heeft nog drie races te gaan met het Team Suzuki Ecstar voordat de Japanse fabrikant de koningsklasse verlaat en de Spanjaard verhuist naar het Repsol Honda Team.

Joan Mir: “Het lijkt erop dat alles beter wordt en ik was erg blij met het laatste nieuws van de artsen na mijn controles. De blessure lijkt goed te genezen en het herstelwerk dat ik heb gedaan heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben nog steeds niet op 100% maar ik voel dat het tijd is om terug te komen, want de situatie is een stuk beter dan de voorbije weken. Ik wil deze laatste drie wedstrijden van het seizoen met mijn team doorbrengen, dus ik hoop dat ik me goed voel op de motor en goed kan rijden.”

Livio Suppo: “Ik ben erg blij dat Joan kan terugkeren in Phillip Island en weer bij ons allemaal kan zijn. Ook al zijn we geholpen door een aantal leuke stand-in rijders, we hebben zijn afwezigheid gevoeld en het zal geweldig zijn om hem weer op de motor te zien! We zullen er alles aan doen om hem op zijn gemak te stellen en hem te laten genieten van een van zijn favoriete circuits.”

De Grand Prix van Australië vindt plaats in het weekend van 14 t/m 16 oktober op het Phillip Island Grand Prix Circuit en zal voor het eerst sinds 2019 weer verreden worden.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter