Joanthan Rea het snelst tijdens FP3 in Laguna Seca, crash voor Michael van der Mark

99
rea
Jonathan Rea | foto© Kawasaki Racing

Jonathan Rea heeft op de Mazda Raceway Laguna Seca de snelste tijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training. De Kawasaki coureur was het snelst voor Chaz Davies en teamgenoot Tom Sykes. Michael van der Mark wist ondanks een crash de negende tijd op de klok te zetten.

Nadat Chaz Davies vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen de snelste tijd op de klok wist te zetten was het zaterdagochtend Jonathan Rea die in Laguna Seca de snelste tijd liet noteren. De Kawasaki coureur zette een rondetijd op de klok van 1’23.380 en was daarmee 0,159 seconde sneller dan Chaz Davies die nu de sessie afsloot met de tweede rondetijd.

Tom Sykes noteerde de derde rondetijd gevolgd door Marco Melandri, Eugene Laverty en Lorenzo Salvadori.

De zevende rondetijd werd op de klok gezet door Xavi Forés voor Leon Camier en Michael van der Mark die opnieuw met tegenslag te kampen kreeg. De Nederlander kwam na zes minuten in de sessie al ten val. Na een groot deel van de sessie te hebben moeten missen kwam Van der Mark in de slotfase nog wel weer in actie, helaas wist hij in deze twee ronden zijn eigen snelste tijd niet meer aan te scherpen. Het positieve is echter dan de Yamaha coureur in zijn vier gereden voor zijn val al bijna 0,3 seconden sneller rondging dan tijdens de eerste dag.

Alex de Angelis sloot deze derde vrije training af als tiende.

 

Handige links Geico US Round Laguna Seca:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag