Johann Zarco het snelst tijdens derde en afsluitende Qatar testdag

78
zarco
Johann Zarco | foto© Tech3 Racing

Johann Zarco heeft op het Losail International Circuit de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde en afsluitende dag van de Official MotoGP Test. De Monster Yamaha Tech 3 coureur was zaterdag het snelst voor Valentino Rossi en Andrea Dovizioso.

Zonder Pol Espargaró en zonder Andrea Iannone begonnen zaterdagmiddag op het Losail International Circuit in Qatar 23 MotoGP coureurs aan de laatste testdag voorafgaand aan het nieuwe seizoen. Espargaró hield het al na de eerste dag voor gezien aangezien hij nog onvoldoende hersteld was van de operatie die hij onderging vanwege een hernia terwijl de snelste man van de tweede dag de afgelopen nacht geveld werd door de griep.







Op de baan was het Johann Zarco die om 20:00 uur plaatselijke tijd de snelste tijd had laten noteren voordat de baan kunstmatig nat gemaakt werd om de coureurs de gelegenheid te geven om bij kunstlicht te ervaren hoe de condities waren op een natte baan.

Met een snelste rondetijd van 1’54.029 voerde de Fransman na afloop de lijst voor Valentino Rossi, die de fans nog even liet schrikken door in de beginfase van de sessie in bocht 13 ten val te komen en Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow. Maverick Viñales sloot de dag af als vijfde en werd daarmee de derde Yamaha coureur binnen de top vijf.

Marc Marquez sloot de dag af als zesde gevolgd door Alex Rins, Danilo Petrucci, Jorge Lorenzo en de opnieuw sterk acterende Jack Miller.

Dani Pedrosa eindigde de dag net buiten de top tien. De Repsol Honda coureur eindigde de dag met de elfde tijd achter zijn naam, dit ondanks dat de Spanjaard nog niet geheel pijnvrij naar aanleiding van zijn crash tijdens de eerste dag.

Zoals al gemeld werd de test zaterdag een uur eerder dan tijdens de eerste twee dagen beëindigd. Het laatste uur van de dag werd gebruikt als test op een natte baan bij kunstlicht. Na problemen tijdens de voorgaande Grand Prix weekenden in Qatar wilde de organisatie een test uitvoeren, voor de lokale organisatie geen probleem. Een groot aantal tankauto’s met water stonden om 20:00 uur paraat om in een mum van tijd het Losail International Circuit te besproeien met tienduizenden liters water.

 

Handige links Official MotoGP Test Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag