John McPhee en Vince64 by Puccetti Racing beëindigen samenwerking

2498
john-mcphee
John McPhee | foto© Kawasaki Racing

John McPhee en Vince 64 by Puccetti Racing hebben in goed onderling overleg besloten hun samenwerking per direct te beëindigen. Dit nieuws hebben de Schotse coureur en het Italiaanse team vrijdag in een officiële verklaring wereldkundig gemaakt.

Na jarenlang actief te zijn geweest als coureur in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap maakte John McPhee dit seizoen zijn debuut als vaste coureur in het FIM Supersport World Championship.

De start van zijn WorldSSP debuut was veelbelovend, McPhee wist namelijk tijdens het eerste raceweekend van het seizoen op Phillip Island meteen een podiumplaats te scoren door op een natte baan vanuit het achterveld naar voren op te rukken naar voren en achter Can Oncu en Glenn van Straalen de derde plaats voor zich op te eisen.

Op een vierde plaats in Most na – in een race die onder vergelijkbare omstandigheden werd verreden als de race op Phillip Island – bleven de resultaten dit seizoen ver achter bij de verwachtingen. De Schot heeft tot nu toe duidelijk moeite om onder droge omstandigheden punten te scoren op zijn Kawasaki ZX-6R. In slechts zes van de achttien races werden er punten gescoord en is een zestiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap zijn deel.

In het uitgebrachte persbericht wordt ‘redenen waar we geen invloed op hebben’ genoemd als oorzaak van de plotselinge en vroegtijdige breuk. De tegenvallende resultaten zullen ongetwijfeld meegewogen hebben in het besluit.

John McPhee: “Een podium halen tijdens onze eerste WorldSSP-race als een nieuw team en project was iets speciaals, we hadden een paar geweldige momenten en een paar moeilijke. Het is jammer, maar om redenen waar we geen invloed op hebben, hebben we in onderling overleg besloten om met onmiddellijke ingang uit elkaar te gaan. Bedankt Vincenzo en alle jongens bij Vince64 voor alles.”

Waar en hoe McPhee zijn carrière als coureur voort gaat zetten is nog niet bekend, hetzelfde geldt voor de vrijgekomen plaats binnen Vince 64 by Puccetti Racing.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’