McPhee, Folger en Redding het snelst tijdens kletsnatte Brno warm-up

15
redding
Scott Redding | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

#CzechGP – John McPhee (Moto3), Jonas Folger (Moto2) en Scott Redding (MotoGP) hebben zondagochtend op een kletsnat Brno circuit de snelste rondetijden laten noteren tijdens de warm-up sessies.

Na twee zonnige, droge en warme trainingsdagen is het weer op zondag in Brno totaal anders…….regen, fris en voorspellingen die voor de rest niet veel goeds voorspellen.

Alvorens de wedstrijden op het programma staan kregen de coureurs zondagochtend de gelegenheid te wennen aan een nat Brno circuit tijdens de warm-up sessies.

Moto3
Zoals gebruikelijk openden de Moto3 coureurs op zondagochtend om 08:40 uur de dag met hun twintig minuten durende warm-up sessie. Op een kletsnatte baan was het John McPhee die met een snelste rondetijd van 2’22.759 na afloop de lijst aanvoerde.

De Brit was het snelst voor Aron Canet, Niccoló Antonelli, regenspecialist Khairul Idham Pawi en Jorge Navarro.

De Nederlander Bo Bendsneyder sloot deze sessie af met de zestiende rondetijd terwijl RW Racing GP coureur Livio Loi op het kletsnatte circuit de drieëntwintigste rondetijd op de klok wist te zetten.

In de slotfase was er nog een incident waarbij Gabriel Rodrigo en Pawi betrokken waren. Voor beiden eindigde de sessie vroegtijdig in het gravel waarbij Pawi duidelijk liet blijken niet gecharmeerd te zijn van de actie van de Argentijnse RBA Racing Team coureur.

Moto2
Zonder Tom Lüthi, de Zwitser kwam zaterdag tijdens de kwalificatie hard ten val ( lees ), een crash waarbij hij o.a. een hersenschudding opliep en waardoor hij momenteel nog ter observatie in het ziekenhuis van Brno verblijft, gingen om 09:10 uur de lichten op groen voor de coureurs uit de Moto2 klasse.

Na twintig minuten was het Jonas Folger die met een snelste ronde van 2’17.297 de lijst aanvoerde. Achter de Duitser was het regerend Moto3 wereldkampioen Danny Kent die de tweede tijd op de klok wist te zetten voor Sandro Cortese, Hafizh Syahrin en Alex Marquez.

Regenspecialist Anthony West, dit weekend met een wildcard deelnemend op een overjarig Suter Moto2 machine, voelde zich ook in deze kletsnatte sessie als een vis in het water. Na zich zaterdag als negenentwintigste en laatste te hebben gekwalificeerd noteerde de Australiër in deze sessie de zevende rondetijd.

De later op de dag vanaf de pole vertrekkende Johann Zarco had het onder de natte omstandigheden duidelijk minder naar zijn zin, de Fransman moest in deze sessie genoegen nemen met de tweeëntwintigste rondetijd.

MotoGP
Ook de MotoGP coureurs kregen zondagochtend tijdens de warm-up een kletsnat Brno circuit voorgeschoteld. Reden voor veel coureurs om direct na de eerste ronde binnen te komen voor het nogmaals oefenen van een motorwissel – gezien de grote kans op een flag to flag race.

Ondanks diverse positiewisselingen in de laatste minuten bovenaan de lijst was het Scott Redding die in zijn allerlaatste ronde een tijd van 2’09.500 op de klok wist te zetten en daarmee na afloop de lijst aanvoerde.

Andrea Iannone noteerde achter de Pramac Racing coureur de tweede tijd voor Loris Baz, Marc Marquez en Eugene Laverty.

De zesde tijd op het natte circuit werd op de klok gezet door Andrea Dovizioso gevolgd door Maverick Viñales, Bradley Smith, Cal Crutchlow en Valentino Rossi.

Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo konden zoals verwacht vooralsnog hun draai nog niet vinden onder de natte omstandigheden. Pedrosa sloot de warm-up af met de zestiende tijd, Lorenzo moest genoegen nemen met de zeventiende rondetijd. Saillant detail….Pedrosa moest 3,774 seconde toegeven op de snelste tijd van Redding terwijl Lorenzo’s snelste ronde zelfs 4,183 seconde langzamer was.