Nadat op maandag en dinsdag op het circuit van Jerez uitsluitend werd getest door de World Superbike coureurs kregen de coureurs op het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap woensdag op het Zuid Spaanse circuit gezelschap van een groot aantal MotoGP coureurs. MotoGP coureur Hector Barbera was het snelst op woensdag maar de verrassing kwam van WorldSBK coureur Jonathan Rea die zich met de tweede tijd van de dag tussen de coureurs uit de koningsklasse wist te plaatsen.

Na een verregende maandag, een deels natte dinsdag begonnen woensdagochtend in Jerez vijftien MotoGP en negen World Superbike coureurs op een opdrogende baan aan hun testdag.  

De World Superbike coureurs Eugene Laverty en Lorenzo Savadori  begonnen aan hun derde testdag, Jonathan Rea, Tom Sykes kwamen voor de tweede dag in actie terwijl het viertal woensdag gezelschap kreeg van WolrdSBK collega’s Chaz Davies, Marco Melandri, Alex Lowes, Michael van der Mark en Leon Camier.  De genoemde World Superbike coureurs kregen op hun beurt weer gezelschap van MotoGP collega’s van Ducati, Suzuki, Aprilia, KTM, terwijl Jack Miller als enige Honda MotoGP coureur in actie kwam.

Voor KTM waren aanwezig Bradley Smith en testcoureur Mika Kallio terwijl de plaats van de geblesseerde Alex Rins binnen het Suzuki team werd ingenomen door MotoGP testcoureur Takuya Tsuda.

Nadat er enigszins voorzichtig aan de dag werd begonnen vanwege een nog deels vochtig Jerez circuit kon er later op de dag onder ideale omstandigheden getest worden. Het was uiteindelijke Hector Barbera die de dag als snelste coureur afsloot. De Avintia Racing coureur noteerde een snelste rondetijd van 1’39.614, een tijd waarmee de Spanjaard slechts een fractie sneller was dan de grote verrassing van de dag Jonathan Rea, de World Superbike coureur noteerde voor WorldSBK begrippen een bijzondere snelle tijd van 1’39.739, een tijd die niet alleen goed was voor de tweede tijd van de dag maar waarmee hij ook maar liefst veertien MotoGP coureurs te snel af was.

De derde tijd werd woensdag op de klok gezet door de Fransman Loris Baz voor Alvaro Bautista, Scott Redding, Aleix Espargaró, Michele Pirro, Andrea Iannone en Jack Miller terwijl Chaz Davies coureur de dag afsloot met de tiende tijd algemeen en daarmee achter Rea de tweede World Superbike coureur werd.

Michael van der Mark sloot zijn eerste testdag op het circuit van Jerez de la Frontera af met een negentiende rondetijd algemeen en de negende en laatste rondetijd van de aanwezige World Superbike coureurs. De Rotterdammer reed gedurende de dag uitsluitend korte stints waarin er veel uitgeprobeerd werd. Door de vele korte runs concentreerde de Nederlander zich nog niet op het rijden van die ene snelle ronde waardoor zijn positie op de lijst een enigszins vertekend beeld geeft.

Opvallend verder was dat Sam Lowes, samen in de baan met zijn broer Alex die doordat beiden normaalgesproken met nummer 22 rijden dit keer met het nummer 122 op zijn machine rondreed, opnieuw heel weinig ronden reed. De in Valencia gevallen Aprilia MotoGP coureur klokte slechts drieëndertig ronden en hield het al vroeg in de middag voor gezien om uiteindelijk de dag af te sluiten met een vierentwintigste en langzaamste rondetijd van het gecombineerde WorldSBK en MotoGP veld.

Volledige uitslagen : Onofficiële rondetijden woensdag Jerez