Jorge Martin wint de Sprint in Thailand en loopt weer in op Pecco Bagnaia

2915
jorge-martin
Jorge Martin | foto© Pramac Racing

Jorge Martin heeft zaterdagmiddag de MotoGP Sprint gewonnen op het Chang International Circuit. De Prima Pramac Racing coureur wist hiermee zijn zevende Sprint overwinning van het seizoen te behalen. Naast Martin eindigden Brad Binder en Luca Marini op het podium.

Evenement: OR Thailand Grand Prix
Circuit: Chang International Circuit
Categorie: MotoGP
Tijd: 10:00 – 10:25 uur
Sessie: Sprint
Condities: Bewolkt, 31 graden

Zaterdag om 15:00 uur lokale tijd, 10:00 uur Nederlandse tijd gingen de lichten uit voor de dertien ronden tellende Sprint op het Chang International Circuit. Iedereen ging van start op de medium-compound voorband en de medium-compound achterband.

De van pole vertrokken Jorge Martin had een goede start en hield de leiding vast voor Luca Marini en Aleix Espargaro. Pecco Bagnaia viel terug naar de negende plaats terwijl Marc Marquez van de achtste naar de vijfde plek klom.

Bij de eerste doorkomst had Martin al een klein gaatje van iets meer dan een halve seconde te pakken op Marini. Takaaki Nakagami kwam in de tweede ronde ten val. Na vier ronden was het verschil tussen Martin en Marini meer dan een seconden.

Met nog negen ronden te gaan was Bagnaia teruggekomen naar de zevende plek. Een ronde later probeerde Binder de tweede plaats over te nemen van Marini, maar die kon counteren. Voor Augusto Fernandez eindigde de race door een val in de laatste ronde. Een ronde later slaagde de actie van Binder wel en nam hij de tweede plek over.

In de slotfase moest Fabio Di Giannantonio zijn Ducati in de pitbox parkeren. Aan de kop kon Martin zijn voorsprong controleren met een kleine twee seconden voorsprong terwijl Marc Marquez naar de vijfde positie kwam ten koste van Bezzecchi.

Brad Binder wist in de laatste ronde nog wel wat dichterbij te komen maar de overwinning van Jorge Martin kwam niet meer in gevaar. Luca Marini ging met de twee mannen mee naar het podium terwijl Marc Marquez nog de strijd met Aleix Espargaro won om plek vier. Pecco Bagnaia werd zevende. Vinales kreeg door track limits nog een long lap.