Jules Cluzel sluit de eerste dag van de Motul Qatar Round af als snelste WorldSSP coureur. De Fransman was donderdag in beide vrije trainingen het snelst terwijl Federico Caricasulo en Ayrton Badovini achter de Fransman de tweede en derde rondetijd op de klok wisten te zetten. Glenn van Straalen was donderdag met deze zeventiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Net als in de eerder verreden tweede vrije training voor de WorldSSP 300 klasse werd het ook voor de WorldSSP coureurs als snel duidelijk dat de baancondities in deze sessie beter waren in vergelijking met de eerste sessie van de dag.

De gereden rondetijden van de eerste vrije training werden dan ook al snel verbeterd, maar het was net als in de voorgaande sessie opnieuw Jules Cluzel die na afloop de lijst aanvoerde. De Fransman scherpte zijn eigen snelste rondetijd aan tot een rondetijd van 2’01.518 en was daarmee in deze sessie het snelst voor Federico Caricasulo, Ayrton Badovini, Isaac Viñales en de leider in de tussenstand van het kampioenschap Randy Krummenacher.

De zesde rondetijd in deze tweede vrije training kwam op naam van Raffaele de Rosa voor Lucas Mahias, Corentin Perolari, Kyle Smith en Peter Sebestyen.

De Nederlanders kenden een toch wel enigszins lastige eerste dag. Met een zeventiende rondetijd was Glenn van Straalen het snelst van het drietal voor Jaimie van Sikkelerus (P18) en Rob Hartog (P22).

Bovengenoemde namen nemen op de samengestelde lijst na twee vrije trainingen dezelfde posities in, dit aangezien allen hun snelste rondetijd van de dag op de klok wisten te zetten tijdens de tweede vrije training.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App