Kalender voor 2023 British Superbike seizoen bekendgemaakt

2070
© Bennetts British Superbike Championship

De kalender voor het 2023 British Superbike seizoen is bekendgemaakt. Het kampioenschap zal opnieuw uit elf raceweekenden bestaan die allemaal in het Groot-Brittannië worden verreden.

De voorlopige kalender van het 2023 Bennetts British Superbike Championship is bevestigd. Het elf ronden tellende seizoen begint op Silverstone in het Paasweekend van 7 t/m 9 april waar het kampioenschap van start gaat.

Vervolgens gaat het kampioenschap naar Oulton Park voor de eerste van twee bezoeken aan Cheshire in het Bank Holiday-weekend van mei (29 april t/m 1 mei). Op Donington Park vinden ook twee evenementen plaats, met de volgende ronde op het National Circuit in mei voorafgaand aan de jaarlijkse zomertrip ten noorden van de grens naar Knockhill in Schotland.

Snetterton trapt het zomerprogramma af, voorafgaand aan het spektakelstuk in juli op Brands Hatch met zijn festivalsfeer. Thruxton keert terug in augustus, twee weken voor de populaire meeting in Cadwell Park, die zijn traditionele datum behoudt in het Bank Holiday weekend aan het eind van de maand.

September begint met het tweede bezoek aan Oulton Park voor de voorlaatste ronde op het langere Grand Prix-circuit van Donington Park. Daarna keert het kampioenschap terug naar Kent voor de seizoensafsluiter op Brands Hatch.

Opnieuw staat het TT Circuit Assen niet op de kalender, dit zal de komende jaren ook zo blijven i.v.m. de extra complexiteiten en kosten als gevolg van de Brexit regelgeving.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter