Vickers pakt dubbel tijdens seizoensopener in Navarra met tweemaal 1-2-3 voor Yamaha

824
Ryan Vickers aan de leiding op het Circuito de Navarra | © Bennetts British Superbike Championship

Ryan Vickers heeft zondag de eerste twee British Superbike race gewonnen van 2024. Op het Circuito de Navarra voerde de Engelsman twee keer een 1-2-3 voor Yamaha aan met Kyle Ryde en Danny Kent die allebei een keer tweede en derde werden.

Nadat Danny Kent op zaterdagmiddag pole position veroverde werden zondagmiddag de eerste twee British Superbike races van 2024 verreden op het Circuito de Navarra. Onder zonnige en warme omstandigheden wist Ryan Vickers beide races op zijn naam te schrijven en bestond het podium beide keren volledig uit Yamaha coureurs. In Race 1 werd Danny Kent tweede met Kyle Ryde op de derde plaats, in Race 2 was die volgorde andersom.

Race 1
De kopgroep bestond aanvankelijk uit vijf man, met de Yamaha’s aan kop. Vickers had de leiding over Ryde, Danny Kent, Glenn Irwin (Hager PBM Ducati) en Rory Skinner (Cheshire Mouldings BMW Motorrad-team).

Naarmate de race vorderde had het Yamaha-trio de overhand op Irwin en in de vierde ronde nam Ryde de leiding over met een actie op zijn teamgenoot in bocht 9. Twee ronden later viel Vickers met een klein foutje terug naar de derde plaats, wat Kent de kans gaf om naar voren te komen. In ronde 14 heroverde hij zijn positie en toen had hij Ryde in het vizier.

Ryde behield de leiding tot de 18e ronde, toen Vickers een enorme inhaalactie inzette in de zeer snelle bocht 1. Ryde wist de voorsprong op Kent vast te houden, die met zijn derde plaats het McAMS Racing Yamaha-team zijn eerste Bennetts BSB-podium ooit bezorgde. Irwin werd vierde voor en Skinner maakte de top vijf compleet.

Jaimie van Sikkelerus kwam als 21e over de finish in de eerste race van het seizoen, hij was daarmee de enige Pathway finisher.

Race 2
Bij de start van de race was het Ryde die de leiding in handen nam voor Kent en Vickers, maar in de vijfde ronde was het Kent die in bocht 1 de koppositie overnam. Kent kon zijn rivalen van zich afhouden tot de negende ronde totdat Vickers weer naar voren stormde. Ondanks dat Kent en Ryde hem flink onder druk zetten was de OMG GRILLA Yamaha Racing-coureur vastberaden en behield hij zijn voorsprong om de leiding in het klassement te behouden. Zijn Yamaha-rivalen Kent en Ryde maakten de podiumplaats compleet.

Jaimie van Sikkelerus werd negentiende in Race 2, hij was daarmee de als tweede geëindigde Pathway rijder.

Uitslag Race 2:

2. Danny Kent – Yamaha | +0,277
  3. Kyle Ryde – Yamaha | +1,177
  4. Leon Haslam – BMW | +8,468
  5. Christian Iddon – Ducati | +9,894

In de British Supersport klasse werd Jorel Boerboom veertiende in de Sprint race en dertiende in de volledige race.

De volgende ronde van het Bennetts British Superbike Championship wordt verreden in het weekend van 4 t/m 6 mei op Oulton Park.

Klik hier voor alle resultaten

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: