Kiefer Racing moest na dit seizoen noodgedwongen de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap verlaten. Het betekende echter niet het einde van het team, in 2020 zal het Duitse team namelijk met Thomas Gradinger en Lukas Tulovic haar opwachting maken in het FIM Supersport World Championship.

Voor Kiefer Racing betekende de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia niet alleen het einde van het seizoen 2019, maar ook een tijdperk. Na 17 jaar moest het Duitse Moto2 team namelijk ook afscheid nemen als team binnen het MotoGP wereldkampioenschap.

Het afscheid was een gevolg van de beslissing van het selectiecomité om Kiefer Racing voor het seizoen 2020 geen startplaats meer toe te kennen. Een hard gelag voor het team dat in het verleden zoveel successen kende en de afgelopen paar jaar zoveel tegenslag te verwerken kreeg – o.a. het overlijden van teambaas Stefan Kiefer.

Teambaas Jochem Kiefer, broer van de overleden Stefan Kiefer, ging ondanks de beslissing echter niet bij de pakken neerzitten. De Duitser heeft namelijk de afgelopen paar maanden hard gewerkt aan een doorstart van het team. Deze nieuwe opzet is gevonden en Kiefer Racing zal van komend seizoen als team van start gaan  in het FIM Supersport World Championship.

De voorbereidingen zijn in volle gang en eerder deze week werden Thomas Gradinger en Lukas Tulovic gepresenteerd als rijdersduo voor het team. Het tweetal zal op een Yamaha YZF-R6 in de kleuren van Kiefer Racing aan de start verschijnen.

Met Thomas Gradinger heeft Kiefer Racing niet alleen een zeer snelle maar ook een ervaren WorldSSP coureur binnen de gelederen. De 23-jarige Oostenrijker debuteerde in 2018 als IDM Supersport 600 kampioen in het FIM Supersport World Championship en wist meteen een aantal goede resultaten te behalen. In het algemeen klassement eindigde hij in de afgelopen twee jaar respectievelijk als zevende en negende.

Na een moeilijk debuutseizoen in het Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap maakt Lukas Tulovic samen met Kiefer Racing de overstap naar de World Supersport categorie. Hoewel de serie een volledig nieuw terrein is voor het 19-jarige Duitse wegracetalent, weet Tulovic al wel  hoe het met een 600cc machine om te moeten gaan.

 

Handige links WorldSBK Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App