De geplande overstap van de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap naar de Supersport categorie van het WK Superbike kampioenschap verloopt voor het Duitse Kiefer Racing nog niet geheel volgens plan. Budgettaire problemen lijken roet in het eten te gaan gooien.

Na jarenlang actief te zijn geweest in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap kreeg Kiefer Racing voor 2020 geen startplaats meer toegewezen. Een bittere pil voor het Duitse familieteam, het team dat in 2011 met Stefan Bradl in de gelederen de Moto2 wereldtitel wist te veroveren.

Teameigenaar Jochen Kiefer ging na het horen van het slechte nieuws meteen op zoek naar een ander werkterrein. Al snel werd er besloten om de overstap te maken naar het FIM Supersport World Championship. Nadat Dorna Kiefer twee startplaatsen toekende werden het 19-jarige Duitse talent Lukas Tulovic en de Oostenrijker Thomas Gradinger aangetrokken als coureurs en werden er bij Yamaha twee nieuwe YZF-R6 machines aangeschaft.

Maar met nog slechts een paar weken te gaan alvorens de eerste wintertesten in Spanje op het programma staan lijkt het benodigde budget een struikelblok te gaan worden. Vanwege het feit dat het pas laat bekend werd dat het project doorgang kon vinden, mede omdat het lange tijd niet duidelijk was of de twee gevraagde startplaatsen daadwerkelijk toegewezen zouden worden, is het Kiefer nog niet gelukt om het benodigde budget bij elkaar te krijgen.

Jochen KIEFER (team eigenaar): “We bevinden ons in een onaangename situatie. Door de late bevestiging van de startplaatsen konden we niet eerder beginnen met de concrete uitvoering van ons nieuwe project. De financiering is dus nog niet rond, dit omdat het nauwelijks mogelijk is om onder normale omstandigheden in de laatste weken van het jaar grote sponsordeals te sluiten. De meeste bedrijven hebben hun reclamebudgetten voor het komende jaar op dat moment al ingevuld. Toch hadden we geen andere keuze dan te beginnen met de voorbereidingen. Direct na de rijderspresentatie hebben we de motoren bij Yamaha besteld. Op technisch gebied en met betrekking tot de operationele zaken hebben we intussen al wel veel vooruitgang geboekt. Maar wat betreft het benodigde budget zijn op dit moment nog veel dingen wankel. We willen serieus blijven handelen en ons altijd aan onze afspraken houden. Kiefer Racing kan rekenen op de steun van jarenlange partners. Velen van hen willen ons trouw blijven in de overstap naar het FIM Supersport World Championship, zij het met minder steun, wat begrijpelijk is. Anderen daarentegen hebben ons vanaf het begin afgewezen, omdat ze soms verplichtingen hebben met andere partners in de Grand Prix’s, of omdat hun interesse daar gewoon ligt. Met nog amper twee weken te gaan voor de eerste tests in Spanje en Portugal is ons budget dus nog niet zeker. We geven de hoop echter niet op en werken onvermoeibaar door aan het veiligstellen van het volledig benodigde budget. We hebben de verantwoordelijke mensen van Dorna en Yamaha al aangeschreven om hen te vragen voor eventuele starthulp, hulp die we nodig hebben om aan het seizoen te kunnen beginnen zoals oorspronkelijk gepland. Het spijt ons echt voor Thomas en Lukas dat ze nu moeten vrezen voor de voortzetting van hun carrière op WK-niveau. We hebben dit project allen met grote vastberadenheid benaderd. Het zou dus vreselijk jammer zijn als alles zo kort voor de eigenlijke aftrap in elkaar zal storten.”

Het 2020 FIM Supersport World Championship seizoen gaat van start in het weekend van 28 februari t/m 1 maart en vindt plaats op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App