Kiefer Racing zal komend seizoen definitief niet aan de start verschijnen als team in het FIM Supersport World Championship. Het Duitse bekende Duitse wegraceteam heeft dit nieuws vrijdagmiddag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Er komt definitief een einde aan het tijdperk Kiefer Racing als WK-team. Nadat het Duitse team het afgelopen seizoen te horen kreeg dat men voor 2020 geen startplaats meer keer als team in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap werd het plan opgevat om komend seizoen de overstap te maken naar het FIM Supersport World Championship.

Kiefer Racing kreeg twee startplaatsen toegewezen, de Oostenrijker Thomas Gradinger en de Duitser Lukas Tulovic werden gecontracteerd als coureur en er werden een tweetal Yamaha YZF-R6 machines aangeschaft.

Onlangs bleek het echter zeer moeilijk te zijn om de financiering rond te krijgen. Nadat het team de noodklok luidde werden er diverse acties op poten gezet om het nog ontbrekende budget bij elkaar te krijgen. Deze acties- die met name via verschillende social mediakanalen liep – leek een onverwacht succes op te leveren, maar deze hebben ernaar nu bekend is gemaakt niet toe geleid dat het nog ontbrekende gat in het budget gedicht werd. Kiefer Racing heeft naar aanleiding hiervan dan ook moeten besluiten om de stekker uit het project te trekken en het definitief voor gezien te houden.

Jochen Kiefer (teameigenaar): “We voelen ons niet op ons gemak in onze eigen huid en het is ook erg moeilijk voor ons om deze aankondiging te doen. Vanuit zakelijk oogpunt zou het een te groot risico zijn geweest als we het seizoen waren begonnen. Daarom moeten we afzien van onze deelname aan het FIM Supersport World Championship in 2020. Het financieel risico is simpelweg te groot. Het spijt ons vreselijk voor iedereen die erbij betrokken is. Vanzelfsprekend vooral voor Thomas en Lukas.
We hebben de laatste weken en maanden echt geen middel ongemoeid gelaten om het nodige budget te vinden. We willen de vele particulieren en alle bedrijven dan ook bedanken voor hun bijdrage aan de onlangs nog opgestarte ondersteuningscampagne. We hebben lang nagedacht over hoe een zinvolle uitvoering van deze actie via de platforms eruit zou kunnen zien. De reacties en het ongelooflijk grote aantal deelnemers kwamen voor ons in alle opzichten als een verrassing. Dit was echt heel ontroerend voor ons en motiveerde ons verder te gaan in deze moeilijke tijden. Toch is het helaas niet gelukt om het seizoen veilig te stellen. Zoals aangekondigd, zullen we de opbrengst van deze campagne dan ook gebruiken om beide coureurs het best mogelijke alternatief te bieden.”

Met het stoppen van het WorldSSP project komt er nog niet definitief een einde aan de race activiteiten van Kiefer Racing. Er wordt momenteel onderzocht of men in een andere competitie aan de start kan verschijnen.

Jochem Kiefer: “Kiefer Racing zal nu proberen om voor komend seizoen een project op te zetten met twee coureurs in het Europees Moto2 kampioenschap. Peter Bales, de manager van Lukas Tulovic, heeft al bevestigd dat hij met ons mee wil doen in het EK. We zijn blij voor Lukas dat, ondanks de overstap naar een andere raceserie, al zijn persoonlijke sponsors, supporters en leveranciers hem zullen blijven steunen. Voor Thomas Gradinger is de CEV-serie echter geen optie. Hij blijft liever actief in het WorldSSP, wat voor ons begrijpelijk is. Daarom zal Thomas zijn deel van de opbrengst ontvangen. Voor de  de wedstrijden in Spanje nemen we de namen van de supporters zeker mee op onze truck. Nogmaals hartelijk dank aan allen voor hun steun. We zullen nu vooruitkijken en ons voorlopig concentreren op het Europees kampioenschap om daar een succesvol seizoen te hebben.”

Kiefer Racing was jarenlang een vertrouwd gezicht en een bekende naam als team in de Moto3 en Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Niet zonder succes, zo wist men o.a. in 2011 met Stefan Bradl de Moto2 wereldtitel in de wacht te slepen.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App