Kiyano Veijer pakt ook volle buit tijdens de KNMV junior Battle

Kiyano Veijer
Kiyano Veijer | Foto© John Bruinink

Afgelopen zaterdag werd er door de KNMV onder leiding van bondscoach Barry Veneman op de TT Junior Track de Junior Battle georganiseerd. Dit met als doel om wellicht in de toekomst de jeugd meer rijtijd en een goede competitie te kunnen bieden.

Kiyano Veijer nam deel in de junioren a klasse met ditmaal het reglement welke ook met het aankomende EK wordt gehanteerd. Tijdens deze Junioren Battle stonden er in totaal maar liefst 16 rijders aan de start met zelfs een internationaal tintje.

De jongste VRN rijder was daarom ook super gemotiveerd om ook deze race een goed resultaat neer te zetten.

Onder het gezelschap van onze sponsoren, met Martin Augustijn van Gimoto en Frank Raayman van LS2 Helmets, welke allebei partner waren van dit fantastische evenement, werd er begonnen aan de trainingen.

Vrije training:
Net voor de trainingen trokken de donkere wolken over het circuit en viel er een flinke bak water uit de lucht en konden de vrije training begonnen worden met regenbanden. Dat Veijer er veel zin in had liet hij ook dit evenement zien om vanaf quitte het tempo aan te voeren. Met het vallen van de finish vlag was de 8 jarige scholier ook ditmaal bovenaan de lijst te vinden en sloot deze training af met een eerste plek.

Kwalificatie 1:
Met wederom een kletsnatte baan werd ook de eerste kwalificatie gestart. Dat Kiyano ditmaal aan het werk moest werd al snel duidelijk. Na de eerste helft van deze training de lijst aan te voeren zakte de DM rijder halverwege terug naar p3 en kon na een aantal pogingen om de tijden te verbeteren niet meer opklimmen in de lijst en sloot deze training af met een derde plek

Kwalificatie 2:
Tussen de beide kwalificaties was duidelijk te zien dat de 8 jarige Veijer zeker niet tevreden was en kwam een aantal keren vragen wat er veranderd moest worden om harder te gaan. Na een aantal aanpassingen te hebben gedaan en de baan nog een keer goed doorgenomen werd er gestart aan de laatste kwalificatie training. Ook in deze training kreeg Kiyano het niet cadeau want halverwege de training zakte hij terug naar P2. Na nog eenmaal zijn CS Racing engine aangedreven DM nog een keer flink de sporen te geven kon de laatste kwalificatie afgesloten worden met een pole positie!

Race 1 en 2:
Gelukkig was het gestopt met regenen en konden de beide races gestart worden op een droge baan. Zowel race 1 als race 2 lieten dezelfde beelden zien. Het plan was om vanaf de start direct de leiding te pakken en om in de eerste 5 ronden een hoog tempo te gaan rijden. Dat dit plan het juiste was liet Kiyano zien door in beide races direct een gaatje te slaan naar de concurrentie, om vervolgens de race gecontroleerd uit te rijden.

Wederom een fantastische overwinning welke vooraf niet verwacht was vanwege de internationale deelname welke ook in het befaamde Italiaanse CIV rijden. Daarom zal er nu samen met Bondscoach Barry Veneman gekeken worden of het mogelijk is om de laatste Italiaanse race deel te gaan nemen, met als doel om vast vooruit te blikken op het volgende seizoen.

Dat de KNMV junior Battle een succes was, was wel af te lezen aan de vele vrolijke gezichten, we willen de KNMV dan ook bedanken voor het mogelijk maken hiervan.

Met dank aan: Veijer Industriële Houtbewerking, Veijer Trappen, Gimoto/, Casco sportivo, LS2 Helmets, GK Custom Painting, Cs Racing Engine, Showprint.eu, VRN Racing, Racesport.nl