Naast het vertrouwde Assen zal de KNMV Cup in 2009 ook op het Varsselring circuit actief zijn. Op donderdag 21 mei, Hemelvaartdag, zullen de KNMV Cup coureurs te bewonderen zijn op het stratencircuit in Hengelo Gld.

De Varsselring is één van de oudste en bekendste stratencircuits in Nederland, in 1967 werd hier de eerste wegrace verreden dus het circuit kent een jarenlange traditie in het organiseren van wegraces.

Sinds die eerste wegrace zijn er op dit circuit met haar bekende "Molenbocht" vele races gereden en evenzoveel beroemde namen hebben op de Varsselring aan de start gestaan.

Op en rond het circuit zijn alle voorzieningen aanwezig welke behoren bij een wegrace welke verreden wordt onder auspiciën van de KNMV. Medische voorzieningen, gesloten tv-circuit, racecontrol, volledige baanbezetting door baco’s en verpleegkundigen.

Net zoals bij de ONK races, die twee dagen later verreden worden, staan er tribunes en is de feesttent gedurende de gehele wedstrijddag geopend.

Het circuit is voor maximaal 32 rijders voor de race en 45 rijders voor de training gehomologeerd. Men rijdt twee kwalificatietrainingen van 20 minuten en een race over 30 minuten en de organisatie beschikt over acht trainingsblokken en vijf wedstrijdblokken.

De inschrijving op de KNMV Cup-site is vanaf heden geopend, tijdstip inschrijving is bepalend bij een eventuele overschrijding van het maximum aantal deelnemers.

KNMV Cup website