Start Racing uit Nieuwleusen hield afgelopen zaterdag de finish party van het afgelopen seizoen. Voorzitter Berry Klein kon terugkijken op een succesvol seizoen waarin voor het eerst het de winnaar in het Open Nederlands kampioenschap Supercup 1000 werd afgeleverd. Danny van der Sluis uit Staphorst pakte deze titel. 

Stichting Aankomend Race Talent (START) heeft hiermee het hoogst haalbare podium gehaald in Nederland en een talent aangereikt. De wegen van start en van der Sluis gaan dan ook scheiden. Van der Sluis gaat verder op een BMW van het Troost Timmerfabriek racing team uit Staphorst. Op een BMW zal hij proberen de titel te verdedigen en daarnaast wil hij een aantal wedstrijden bij het Duitse IDM-kampioenschap gaan rijden.

Start Racing gaat dit jaar verder met Leon Stolte. De jonge coureur uit Nieuwleusen heeft vorig jaar in zijn eerste jaar op een racemotor een grote progressie doorgemaakt. Komend vanuit de motorcross was het zijn eerste seizoen op de weg. Hij begon in de Supercup 300. Deze klasse was hij al na een viertal wedstrijden ontgroeid. Aangezien start nog een Yamaha R6 had staan stapte hij met deze zwaardere fiets over naar de ONK ProCup 600. Hij liet zien goed mee te kunnen komen, dat leverde hem zelfs een podiumplaats op tijdens de één na laatste race dag. Dit seizoen zal hij op zijn Yamaha R6 gaan strijden in de races van de snellere ONK Supercup600. Het team denkt dat hij ook dit jaar weer een flinke stap kan zetten.

Het team wordt ook dit jaar weer ondersteunt door Ten Kate Racing Products. Ronald ten Kate maakte op de finishparty een mooie vergelijking. Hij vergeleek het Start van dit moment, met een coureur uit het eigen dorp, met de tijd van het Ten Kate racing team met Michael van der Mark. Een coureur uit eigen land binnen een Nederlands team in het wereldkampioenschap.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App