Leopard Racing Moto2 in 2017 met Suter, Danny Kent en Dominique Aegerter

419
Danny Kent
Danny Kent | foto© Leopard Racing

Danny Kent en Dominique Aegerter vormen in 2017 het rijdersduo binnen het Leopard Racing Moto2 Team. Dit nieuws heeft het team, dat na dit seizoen de overstap zal maken van een Kalex naar een Suter chassis, dinsdag wereldkundig gemaakt.

Na het binnenhalen van de Moto3 wereldtitel met Danny Kent debuteerde Leopard Racing dit seizoen met de Brit en de Portugees Miquel Oliveira in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.







Zowel Kent als ook Oliveira konden dit seizoen tot nu toe echter nog geen potten breken in de middenklasse. Met nog vier Grand Prix weekenden te gaan is Oliveira op de negentiende plaats in de tussenstand de best geklasseerde coureur van het team terwijl regerend Moto3 wereldkampioen Kent slechts als eenentwintigste genoteerd staat in het kampioenschap. Voor Leopard Racing voldoende redenen om een andere weg in te slaan.

De eerste belangrijke verandering is dan ook dat men na één seizoen afscheid zal nemen van Kalex en het komende seizoen aan de start zal verschijnen met een Suter chassis. De overstap is echter niet zo vreemd aangezien teammanager Stefan Kiefer in het verleden al samenwerkte met de Zwitserse chassis bouwer.

Met de overstap van Kalex naar Suter gaan er niet alleen twee wensen in vervulling voor Kent – de Brit maakte onlangs binnen het team kenbaar dat hij aan het einde van dit seizoen de samenwerking met zijn Nederlandse crewchief Peter Bom te willen beëindigen en daarnaast na dit seizoen graag van chassis te willen wisselen – maar gaf het team ook de mogelijkheid om Dominique Aegerter als tweede coureur aan te trekken.

Kent begint dus in 2017 met een schone lei aan zijn tweede seizoen in de Moto2 klasse terwijl Aegerter binnen het team de mogelijkheid krijgt om met een chassis van zijn landgenoot Eskil Suter van start te gaan.

Aegerter zal binnen het team de plaats innemen van Oliveira die komend seizoen terug zal keren naar zijn voormalige teambaas Aki Ajo en samen met de Zuid Afrikaan Brad Binder het rijdersduo zal vormen binnen het nieuwe Red Bull KTM Ajo Moto2 Team.