In de slotminuut noteerde Andrea Locatelli de snelste tijd in de eerste vrije training van de World Supersport klasse in Portimão. Jules Cluzel, die lang de tijdlijst aanvoerde, eindigde op een tweede plaats. Corentin Perolari was derde en EAB Ten Kate Racing rijder Steven Odendaal kwam tot een zesde tijd.

Voor de World Supersport klasse zitten de vrijdagsessies, vanwege het aangepaste tijdschema, kort op elkaar. Rond het middaguur kwam de coureurs naar buiten voor de 45 minuten gedurende FP1 sessie in Portugal. Slechts 1 uur en 45 minuten later staat al FP2 op het programma. Voor de World Supersport coureurs was het daarom ook belangrijk om geen onnodige risico’s te nemen en schade te maken, zodat zij wellicht ook de tweede vrije training moesten missen.

Na het eerste deel van de training stonden er twee rijders bovenaan op de tijdlijst. Corentin Perolari en Andrea Locatelli hadden namelijk tot op de duizendste nauwkeurig de snelste tijd genoteerd. In het tweede deel van de training nam Jules Cluzel de kop over en stond hij tot aan de laatste minuut bovenaan op de tijdlijst. In de slotminuut kwam Locatelli, die alle drie de voorgaande races al op zijn naam wist te schrijven, naar de snelste tijd met een 1’45.84.

Cluzel eindigde als tweede en moest 0,159 seconde toegeven op de Italiaan. Perolari eindigde voor landgenoot Lucas Mahias als vierde en Philipp Oettl maakte de top-vijf compleet. EAB Ten Kate Racing rijder Steven Odendaal stond langs achtste, maar de Zuid-Afrikaan kwam in de slotfase naar een zesde tijd. Raffaele de Rosa, Isaac Vinales, Hannes Soomer en Peter Sebastyen waren de overige rijders in de top-tien. Lachlan Epis, de vervanger van de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus bij het MPM Routz Racing Team eindigde als drieëntwintigste net voor Maria Herrera, die in Portimão de vervanger is van Hikari Okubo.

Om 14:00 uur begint in Portimão de tweede vrije training voor de World Supersport. In Nederland is het op dat moment een uur later.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App