Lucas Mahias heeft zaterdag in de tweede Superpole sessie voor de WorldSSP klasse in Argentinië de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position gepakt voor teamgenoot Federico Caricasulo en kampioenschapsleider Sandro Cortese. Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als achttiende, Glenn van Straalen had als gevolg van een crash geen complete ronde gereden en start daardoor vanaf de laatste plaats. 

Zaterdag om 14:30 uur lokale tijd, 19:30 uur Nederlandse tijd ging de kwalificatie van start voor de World Supersport categorie op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië. De omstandigheden waren gunstig met temperaturen boven de 20°C maar de zon was inmiddels enigszins achter de wolken verdwenen.

Superpole 1
De coureurs die na de twee vrije trainingen op vrijdag niet in de top tien geklasseerd stonden kregen in de eerste Superpole sessie een laatste kans om alsnog door te gaan naar Superpole 2. Voor Glenn van Straalen, de vervanger van Anthony West binnen het EAB Ant West Racing team op de Kawasaki ZX-6R, begon de sessie niet zoals hij gehoopt had aangezien hij in zijn eerste snelle ronde een fout maakte en ten val kwam. De schade viel mee en de Nederlander kon zijn machine terugbrengen naar de pitbox. Echter was er niet genoeg tijd om de Kawasaki volledig te repareren waardoor Van Straalen geen tijd achter zijn naam had staan en hij vanaf de laatste plaats op de grid zal moeten vertrekken in de race.

Het was Hannes Soomer die met een 1’44.615 de snelste rondetijd wist te rijden voor Loris Cresson waardoor de twee door mochten naar Superpole 2. Ayrton Badovini noteerde de derde tijd wat hem een dertiende startplaats oplevert, daarachter waren het Héctor Barberá, Christian Stange, Hikari Okubo, Peter Sebestyén, Jaimie van Sikkelerus, Sam Hornsey en Javier Ezequiel Iturrioz in de top tien.

Superpole 2
Vervolgens waren de snelste twaalf coureurs die het gingen uitvechten voor pole position. Het was zoals vrijwel het hele seizoen al het geval is dat de Yamaha’s domineerden. De tijden werden steeds verder aangescherpt waarbij het uiteindelijk verdedigend kampioen Lucas Mahias was die met een 1’43.026 de snelste rondetijd had gereden en daarmee pole position had behaald. Teamgenoot Federico Caricasulo noteerde de tweede tijd maar was ruim 0,3 seconde langzamer dan de Fransman. Leider in het kampioenschap Sandro Cortese kwalificeerde zich als derde en mag naast zijn merkgenoten vanaf de eerste rij starten, verder waren het Jules Cluzel, Thomas Gradinger, Randy Krummenacher, Corentin Perolari, Kyle Smith, Hannes Soomer en Loris Cresson in de top tien.

De WorldSSP race op het Circuito San Juan Villicum gaat zondag om 19:30 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Motul Argentinian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App