Marc Marquez: ‘Een perfect einde van een perfect seizoen’

172
marc-marquez
Marc Marquez - Valencia | foto© Nico Schneider

Voor Marc Marquez eindigde het 2019 seizoen zondag in Valencia op perfecte wijze. Naast het kampioenschap van de Spanjaard en de constructeurstitel voor Honda, werd met Marquez’ twaalfde overwinning ook het teamkampioenschap in de wacht gesleept voor het Repsol Honda Team. Hiermee is de zogenaamde Triple Crown een feit.

Toen op zondag in Valencia voor de laatste keer dit seizoen de lampen uit gingen voor de MotoGP race van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana, was de start van Marc Marquez er niet één om over naar huis te schrijven. De vanaf de tweede plaats startende Spanjaard viel terug naar een vijfde positie en moest zich vervolgens zien te herpakken. Al na drie ronden had de wereldkampioen alleen nog de strak rijdende Fabio Quartararo voor zich en keek men al uit naar een mooie strijd tussen de twee rijders. Het gat van een seconde werd gedicht en Marquez wist enkele ronden later de leiding over te nemen. De Spanjaard kwam de rest van de race niet in de problemen en wist op overtuigende wijze zijn twaalfde overwinning van het seizoen binnen te halen.







Met een totaal aantal van 420 punten van werd Marquez de eerste rijder in de MotoGP historie die de grens van 400 punten in één seizoen wist te doorbreken.

Marc Marquez: “Dit is een perfect einde van een perfect seizoen met deze overwinning! Ik legde mezelf wat extra druk op met de gouden helm, dus moest ik extra slim zijn. We deden precies wat wilden doen en behaalden en teamkampioenschap, waarmee de Triple Crown een feit was en een kers op de taart van dit geweldige seizoen. Het kampioenschap zelf is natuurlijk altijd het grote doel, maar ik was blij dat ik mijn steentje kon bijdragen aan het kampioenschap voor teams. Niet alleen voor hen maar ook voor Jorge die altijd een geweldig kampioen zal zijn, een sterke rivaal en een geweldige teammaat. Het zal moeilijk zijn om dit jaar te gaan verbeteren omdat we oprecht perfect gereden hebben.”

Na een dag rust begint voor Marquez en het Repsol Honda Team dinsdag in Valencia al de eerste serieuze test ter voorbereiding op het seizoen 2020.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App